Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της - Γυρίζουμε σελίδα
Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της - Γυρίζουμε σελίδα Εκτύπωση E-mail
22.03.14

Την πεποίθηση ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύεται, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερα θετικό για την εικόνα της χώρας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το τελευταίο διήμερο που πέρασε.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

«Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει» είπε, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη αναφορά επί του θέματος.

Εξάλλου, σχετικά με την επίτευξη της κατ' αρχήν συμφωνίας επί του κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για να προχωρήσει η τραπεζική ένωση της Ευρώπης. Όπως είπε, με τη συμφωνία αυτήν ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημά της και μέσα από την ασφάλεια στις καταθέσεις και στη ρευστότητα.

Το βήμα αυτό προλαμβάνει και μελλοντικές κρίσεις αξιοπιστίας, είπε ο Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για τον έγκαιρο έλεγχο των στρεβλώσεων, πριν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα ασφαλείας» δήλωσε.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8365&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote