Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τον «υπεύθυνο νόμου για το Twitter» αναζητά η τουρκική κυβέρνηση
Τον «υπεύθυνο νόμου για το Twitter» αναζητά η τουρκική κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
22.03.14

Το Twitter πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο για το νόμο στη χώρα για να επιλυθεί η διαμάχη, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Ισίκ. Το Παρίσι καταγγέλλει τον αποκλεισμό του ιστότοπου. Το Twitter πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο για το νόμο στην Τουρκία και να συμφωνήσει να εμποδίζει τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένου υλικού έπειτα από σχετικό αίτημα των τουρκικών δικαστηρίων, για να επιλυθεί η διαμάχη που οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να αποκλείσει την πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Φικρί Ισίκ.

Παρόλα αυτά ο Ισίκ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συνεχίζονται. Οι τουρκικές αρχές τηλεπικοινωνιών (TIB) ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στο Twitter κατά διαταγή της δικαιοσύνης, μετά την απειλή που εκτόξευσε ο Ερντογάν ότι θα απαγορεύσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης σε αντίποινα για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών υποκλοπών, βάσει των οποίων κατηγορείται στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Στο μεταξύ η Γαλλία χαρακτήρισε «σοκαριστική» την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης. «Αυτή η σοκαριστική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης αντίκειται στις ελευθερίες έκφρασης και επικοινωνίας, οι οποίες είναι θεμελιώδεις αρχές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ. «Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις της ως υποψήφια χώρα (για ένταξη στην ευρωπαϊκή Ένωση), κυρίως στον τομέα της προστασίας των θεμελιωδών ελευθερίων, μεταξύ αυτών της ελευθερίας της έκφρασης», υπογράμμισε ο Ναντάλ.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8364&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote