Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα - Πούτιν τηλεφωνήθηκαν για την Κριμαία και... συμφώνησαν ότι διαφωνούν
Ομπάμα - Πούτιν τηλεφωνήθηκαν για την Κριμαία και... συμφώνησαν ότι διαφωνούν Εκτύπωση E-mail
17.03.14

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή, επανέλαβε ότι «το δημοψήφισμα της Κριμαίας για την ένωσή της με τη Ρωσία είναι απολύτως σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο» και εξέφρασε την ανησυχία του για την αποτυχία των αρχών του Κιέβου να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.

Τονίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επί λέξει ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στην ανικανότητα ή την απροθυμία των σημερινών αρχών στο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία εκ μέρους εθνικιστικών και ριζοσπαστικών ομάδων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση και τρομοκρατούν πολίτες, περιλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της βίας, την ευθύνη για την οποία οι αρχές της Ουκρανίας επιρρίπτουν σε φιλορωσικές ομάδες.

Το ρωσικό κοινοβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των ρώσων συμπατριωτών στην Ουκρανία, υπενθύμισε η Μόσχα

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ελαφρά αντίθετη, αλλά σε ουσιώδη σημεία και διατυπώσεις, ήταν η εκδοχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έδωσε ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας» και προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

«Αυτός (ο Ομπάμα), τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβίασαν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι σε συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειές της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα είπε στον Πούτιν η κρίση μπορεί ακόμη να επιλυθεί διπλωματικά, αλλά ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός θα πρέπει πρώτα να σταματήσει την «εισβολή» του στην Ουκρανία, σημείωσε επίσης η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8355&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote