Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο "στόχαστρο" ο κυβερνήτης του Boeing
Στο "στόχαστρο" ο κυβερνήτης του Boeing Εκτύπωση E-mail
16.03.14

Στους δύο πιλότους και ειδικά στον κυβερνήτη του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στρέφονται οι έρευνες των αρχών. Ο Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, όπως προκύπτει από πηγές της αντιπολίτευσης, ήταν μέλος ενός από τα κόμματα που ανήκουν σε αυτήν.

Ωστόσο, απορρίπτουν το ενδεχόμενο να έδρασε ως φανατικός και εν είδη εκδίκησης για την καταδίκη του παλαίμαχου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ανουάρ Ιμπραήμ, ο οποίος την προηγούμενη μέρα από την τελευταία απογείωση του αεροπλάνου, είχε καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την προ διετίας αθώωσή του.

"Είναι ένας απλός, φιλικός και κοινωνικός άνθρωπος", είπε γι' αυτόν στέλεχος της αντιπολίτευσης, που πρόσθεσε πως ήταν ένας επαγγελματίας και έμπειρος πιλότος.

Το Σάββατο, οι αρχές της Μαλαισίας έψαξαν το σπίτι του και βρήκαν ότι είχε εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή πτήσης. Η βρετανική εφημερίδα, ακόμα, αποκαλύπτει ότι οι ερευνητές εξετάζουν δύο φορητούς υπολογιστές που βρήκαν στο σπίτι του καθώς κι ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube. Έρευνα, όμως, έγινε και στο σπίτι του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει ότι το Boeing 777 εξετράπη «σκόπιμα» από την πορεία του. Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ είπε το Σάββατο ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν και πάλι στο πλήρωμα και τους επιβάτες του αεροσκάφους αφού επιβεβαιώθηκε ότι ανθρώπινο χέρι απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνιών του λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8353&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote