Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νίκη αντιπολίτευσης στη Ρουμανία Εκτύπωση E-mail
26.11.07
Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) που πρόσκειται στον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, κερδίζει τις σημερινές πρώτες Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στη Ρουμανία, περίπου έντεκα μήνες μετά την ένταξή της στην ΕΕ, δείχνει δημοσκόπηση που έγινε κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll), τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea TV. 

Το PD εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 31,5% των ψήφων στις πρώτες Ευρωεκλογές της χώρας, στις οποίες το ποσοστό συμμετοχής ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις που έφτανε το 27,29% δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Εκλογικό Γραφείο. 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 21,1% των ψήφων, ενώ το κυβερνών Φιλελεύθερο Εθνικό Κόμμα (PNL) του πρωθυπουργού Καλίν Ταριτσεάνου έρχεται στην τρίτη θέση με 15,6% των ψήφων. 

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και η Δημοκρατική Ένωση των Μαγιάρων (UDMR) ήταν τα άλλα δύο κόμματα που κατάφεραν να περάσουν το όριο του 5%, λαμβάνοντας ποσοστά 6,9% και 6,2% αντίστοιχα. 

Παράλληλα στο δημοψήφισμα για την αλλαγή ή μη του εκλογικού νόμου, τη διεξαγωγή του οποίου είχε ζητήσει ο πρόεδρος Μπασέσκου, το «ναι» έλαβε ποσοστό 89,2% έναντι 10,8% που έλαβε το «όχι».

 Όμως το ποσοστό συμμετοχής του εκλογικού σώματος ήταν κι εδώ πολύ χαμηλή, δηλαδή ανήλθε σε περίπου 27%, ποσοστό το οποίο απέχει πολύ από το 50% που απαιτείται για να κριθεί έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=834&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote