Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Greenpeace αποκαλεί τον Γιάννη Μανιάτη «υπουργό των μεταλλαγμένων»
Η Greenpeace αποκαλεί τον Γιάννη Μανιάτη «υπουργό των μεταλλαγμένων» Εκτύπωση E-mail
08.03.14

Έκθετο αφήνει τον έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και προεδρεύοντα της ΕΕ, Γιάννη Μανιάτη, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace, Jorgo Riss.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Μανιάτης σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι την πρότασή του για τα μεταλλαγμένα στηρίζουν οι 10 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις (Green 10) με τις οποίες συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στην ερώτηση, μάλιστα, πώς είναι τότε δυνατόν το ελληνικό γραφείο της Greenpeace να τον χαρακτηρίζει «υπουργό των μεταλλαγμένων», υπαινίχθηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γραφείου της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Στους ισχυρισμούς του Γιάννη Μανιάτη απάντησε με επιστολή του ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace.

Ο Jorgo Riss επισημαίνει ότι οι Green 10, διαφωνούν με την ελληνική πρόταση της Προεδρίας, όπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 3 Μαρτίου και δεν θεωρούν ότι είναι μια καλή βάση για συζήτηση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όπως έχουν τα πράγματα, η πρόταση της Προεδρίας είναι πολύ κοντά στην αρχική πρόταση της Επιτροπής και, ως εκ τούτου φέρει πολλές από τις νομικές και πολιτικές αδυναμίες της, όπως προσδιορίζονται από τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου το 2010 και όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρώτη ανάγνωση το 2011».

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8332&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων