Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο
Πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο Εκτύπωση E-mail
03.03.14

Στο Κίεβο μεταβαίνει την Τρίτη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτη πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ στις νέες Αρχές της χώρας.
 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει εξάλλου τρόπους να επιταχύνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται σε οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέτρα για να πιέσει τη Ρωσία να ακυρώσει την επέμβασή της στην Ουκρανία και όχι στρατιωτικές επιλογές, επισήμανε ο ανώτερος αυτός Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες προσεχείς αμερικανορωσικές συναντήσεις για διάφορα οικονομικά θέματα.

Τζακ Λιού: Θα έχει όση στήριξη χρειάζεται
Οση οικονομική στήριξη χρειάζεται για να βγει από το δημοσιονομικό αδιέξοδο προτίθενται να προσφέρουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου ο οποίος κάλεσε το Κίεβο να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να προσφέρει «χείρα βοηθείας», είτε μέσω διμερών προγραμμάτων είτε μέσω διεθνών οικονομικών οργανισμών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν σε διμερές επίπεδο αλλά και με τους εταίρους μας για να παράσχουν στην Ουκρανία όση στήριξη είναι απαραίτητη» ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Ο Τζακ Λιου πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί την κατάσταση στην Ουκρανία με "σοβαρή ανησυχία" μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαίας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8320&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote