Αρχική arrow EDITORIAL arrow Τα υποταγμένα "πιονάκια"και οι "γλάστρες"δεν μιλούν ... ""
Τα υποταγμένα "πιονάκια"και οι "γλάστρες"δεν μιλούν ... "" Εκτύπωση E-mail
26.02.14

Τα υποταγμένα "πιονάκια"και οι "γλάστρες"δεν μιλούν ...""

 

Του Σάκη Σερέτη

Η παρατεταμένη σιωπή που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ύστερα από την δημόσια καταγγελία του αντιπροέδρου Χρήστου Βουρνά που αφορούσε στις αυθαίρετες και συνάμα παράνομες εκταμιεύσεις χρημάτων από το ταμείο του οργανισμού ,φαίνεται ότι αποτελεί την διάδοχο κατάσταση των λεονταρισμών και των ειρωνικού τύπου “ευχαριστώ” του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο η ατμόσφαιρα στην Ομοσπονδία μυρίζει μπαρούτι , καθώς κανένας πλέον λογικός άνθρωπος - έστω και αφελής-δεν πιστεύει τις φτηνές και αστήριχτες δικαιολογίες που εκτοξεύονται από τους “συνήθεις ύποπτους”, σχετικά με την δήθεν νομιμότητα εκταμίευσης του ποσού των 8.000 δολαρίων από το ταμείο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι “θιασαρχικές” ανησυχίες του δημοσιοσχεσίτη γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα.

 

Όπως είναι πλέον γνωστό, ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την νομιμότητα, για μια ακόμη φορά ,αποφάσισε ερήμην των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, να χρηματοδοτήσει με χρήματα της Ομοσπονδίας τις άδειες εργασίας του τετραμελούς θιάσου του Χάρη Ρώμα, ο οποίος ήρθε στην Νέα Υόρκη για δυο παραστάσεις τον περασμένο Ιούνιο.

 

Η παράνομη εκταμίευση αυτού του ποσού, αναμένεται οσονούπω να επιβεβαιωθεί και γραπτώς από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, η οποία έχει ζητήσει να ελέγξει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και των γενικών συνελεύσεων των μελών της Ομοσπονδίας , προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει η απαραίτητη έγκριση της δαπάνης που προανέφερα.

Τι κάνει λοιπόν μέχρι τώρα η νομιμοφανής διοίκηση της Ομοσπονδίας γύρω από αυτό το θέμα ;

 

Βασικά τίποτα παραπάνω , από το να σπαταλάει τον χρόνο και να μεταθέτει για την επομένη της εθνικής παρέλασης , την οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση της για ένα τόσο σοβαρό θέμα οικονομικής διαφάνειας, το οποίο εξανεμίζει και τα τελευταία ψήγματα της εναπομείνασας έξωθεν καλής μαρτυρίας της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή ,όπου ζητάει την οικονομική συνδρομή της Ομογένειας για την επιτυχία της εθνικής μας παρέλασης.

 

Βεβαίως οι “αγαθοεργίες” του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα δεν τελειώνουν εδώ και εφόσον υλοποιηθούν άμεσα οι υποσχέσεις του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί η επίσημη ενημέρωση των μελών του οργανισμού, σχετικά με την μήνυση που έχει υποβληθεί στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης εξ’ αιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ανέπτυξε εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του οργανισμού ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας.

 

Ωστόσο μέχρι να εξαντληθεί το πλεόνασμα της υποκριτικής νομιμοφάνειας των υπερφίαλων διαχειριστών της εξουσίας στην Ομοσπονδία, καλό θα ήταν τα υγιώς σκεπτόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ,να ξεκαθαρίσουν την θέση τους -όπως έκανε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς-και λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τους γνωστούς κλαρινογαμπρούς της παρανομίας , να τιμήσουν την ψήφο όλων αυτών που τους επέλεξαν να υπερασπιστούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην Ομοσπονδία.

 

ΥΓ.

Υποστηρίζοντας ακράδαντα την νομιμότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ανήθικη νομιμοφάνεια που στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους , τα γνωστά και κατά δήλωση τους υποταγμένα “πιονάκια” και οι ανεύθυνες “γλάστρες” που πλαισιώνουν το σημερινό διοικητικό συμβούλιο , αναμένω τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του οργανισμού, εφόσον βέβαια η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί βασική τους επιδίωξη και δεν στηρίζεται στην δημοσιογραφία της ομηρείας και της “ελαστικής συνείδησης”

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8311&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 04.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων