Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα
Με κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα Εκτύπωση E-mail
24.02.14

Με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, θα «αντιμετωπίσει» από αύριο η κυβέρνηση την τρόικα. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών επήλθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, «θα απομένει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του 80% των θεμάτων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού (σ.σ. σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία), ενώ, αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων» (σ.σ. για την πορεία της οικονομίας), δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς». Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε πως «θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί».
Με κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα

Ο εν λόγω παράγοντας, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων εφέτος, δήλωσε ότι αυτό έχει προγραμματισθεί για το 2015, προσθέτοντας «να δούμε πρώτα πώς θα πάει».

Κυβερνητικά στελέχη διευκρίνιζαν, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με ενιαία γραμμή για όλα τα θέματα. Ανέφεραν, ότι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά πλέον δεν υπάρχουν διαφωνίες.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών αύριο στις 16.00, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8307&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote