Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Βενεζουέλα: Οκτώ οι νεκροί στις διαδηλώσεις, ενώ ο Μαδούρο απειλεί να διώξει το CNN
Βενεζουέλα: Οκτώ οι νεκροί στις διαδηλώσεις, ενώ ο Μαδούρο απειλεί να διώξει το CNN Εκτύπωση E-mail
22.02.14

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απείλησε την Πέμπτη να «απελάσει» το τηλεοπτικό δίκτυο CNN από τη χώρα αν δεν «διορθώσει» τον τρόπο που καλύπτει τις φονικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν έχουν δώσει σχεδόν καμία ζωντανή κάλυψη των διαδηλώσεων εναντίον του Μαδούρο που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα με ένα ευρύ φάσμα αιτημάτων, που περιλαμβάνουν τον πληθωρισμό, την εγκληματικότητα τη διαφθορά και την έλλειψη βασικών προϊόντων.

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό πληροφοριών να μεταφέρει στο CNN ότι έχουμε ξεκινήσει τη διοικητική διαδικασία για να τους απομακρύνουμε από τη Βενεζουέλα, εάν δεν διορθωθεί (η συμπεριφορά τους)», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση.

«Φτάνει πια ! Δεν θα αποδεχτώ τον πόλεμο προπαγάνδας ενάντια στη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες.

 «Δεν έχουμε κανένα επίσημο σχόλιο αυτή τη στιγμή από όσα είπε ο πρόεδρος Μαδούρο σχετικά με το CNN» ανέφερε η Μπριτζίτ Λεινίγκερ, εκπρόσωπος του CNN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

Ο Νικολάς Μαδούρο χρησιμοποιεί τακτικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την προώθηση της εικόνας του ως διάδοχος του Ούγκο Τσάβες. Για τους αντιπολιτευόμενους σημαντικές πηγές ενημέρωσης είναι τα κοινωνικά δίκτυα καθώς δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση στα λοιπά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις της, την Παρασκευή, η γενική εισαγγελέας της χώρας Λουίζα Ορτέγκα παραδέχτηκε ότι, τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 134 τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών εναντίον της κυβέρνησης.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Καράκας, δύο στην επαρχία Καραμπόμπο (κεντρικά), ένας στη Λάρα (δυτικά) και ένας ακόμη στη Σούκρε (ανατολικά) στις «εγκληματικές» αυτές διαδηλώσεις που στοχοθέτησαν «το κράτος, την ανθρώπινη ζωή, και την (πολιτική) σταθερότητα του κράτους» είπε η Ορτέγκα.

Συνολικά 124 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την 11η Φεβρουαρίου.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές ότι προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησής του και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες συνελήφθη με την κατηγορία ότι ηγήθηκε της εξέγερσης.

Η αντιπολίτευση από την δική της πλευρά καταγγέλλει τη δυσανάλογη χρήση αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών και επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Η Κάθριν Άστον, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, απηύθυνε έκκληση να διεξαχθεί ένας «ευρύς διάλογος» στη Βενεζουέλα.

«Καταδικάζω την έλλειψη ανεκτικότητας και την χρήση βίας από όλες της πλευρές. Υπογραμμίζω το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, (στην ελευθερία) του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και του συναθροίζεσθαι. Είναι επιβεβλημένο οι δημόσιες αρχές να εγγυηθούν ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα ελεύθερα» είπε η Άστον.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8304&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote