Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στη Βουλή το αίτημα για τους χρυσαυγίτες βουλευτές
Στη Βουλή το αίτημα για τους χρυσαυγίτες βουλευτές Εκτύπωση E-mail
22.02.14

Στη Βουλή έφτασε σήμερα το μεσημέρι το αίτημα των εφετών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου για άρση ασυλίας άλλων εννέα χρυσαυγιτών βουλευτών που δεν είναι υπόδικοι.

Το διαβιβαστικό αφορά τους Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο, οι οποίο ελέγχονται για την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «οι 9 βουλευτές δεν είναι μόνο επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης, αλλά εμφανίζονται ως υποστηρικτές των ιδεών της. Φέρονται ως ενταγμένοι στο διευθυντήριο της οργάνωσης, δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία με καθετοποιημένη διαδικασία, καθοδηγώντας και δίνοντας εκ των υστέρων έγκριση για τις βίαιες ενέργειες των μελών της, με στόχο τη διά της βίας επικράτηση των θέσεών της».

Έτσι, το σύνολο πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ποινικά εμπλεκόμενο, με ένα έγγραφο που αγγίζει τις 200 σελίδες και στο οποίο υπάρχουν 100 και πλέον μαρτυρικές καταθέσεις, άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων αλλά και τα βίντεο που κατασχέθηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών.

Με το διαβιβαστικό τους, οι εφέτες ανακρίτριες ζητούν εκ νέου από τη Βουλή την άρση της ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Στάθη Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και των κατηγορουμένων Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Μίχου, καθώς έκριναν ότι υπάρχουν ενδείξεις και για την απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, οι δύο υπόδικοι και μη προφυλακισμένοι βουλευτές Κασιδιάρης και Μίχος, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους τον περασμένο Σεπτέμβρη, βρίσκονται αντιμέτωποι εκ νέου με μία ενδεχόμενη προφυλάκιση.

Τα αιτήματα των ανακριτριών αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κάνει και την εισήγησή της στην Ολομέλεια.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8303&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote