Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Ζητείται εισαγγελέας για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης
Ζητείται εισαγγελέας για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
13.02.14

Ζητείται εισαγγελέας για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

 

Του Σάκη Σερέτη

Σαν ένα δυσώδες απόστημα που δεν γιατρεύεται, μοιάζουν οι σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν στα καμώματα συγκεκριμένων πλέον αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, οι οποίες απασχολούν τελευταία την κοινή γνώμη , με προεξάρχουσα την περίπτωση της “ξεχασμένης” επιταγής για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη .
Βεβαίως τα ερωτηματικά που δημιούργησε η υπόθεση της “ξεχασμένης” επιταγής, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από νέα ερωτήματα που εγείρει, η αδιαφανής και χωρίς την έγκριση των μελών της Ομοσπονδίας, σπατάλη των χρημάτων του ταμείου της, η οποία αφορά στην πληρωμή δικηγόρου, προκειμένου να εξασφαλιστούν βίζες εργασίας στην Αμερική για τον θίασο του κ. Χάρη Ρώμα.

 

“Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου” ήταν ο τίτλος της παράστασης που παίχτηκε για δυο ημέρες τον περασμένο Ιούνιο στην Αστόρια και αυτή η δημοσιοσχεσίτικη επιχειρηματική αυθαιρεσία του “θιασάρχη” αξιωματούχου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα , έβαλε “μέσα” την Ομοσπονδία γύρω στις 5.000δολάρια, παρά την αρχική διαβεβαίωση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ότι οι παραστάσεις δεν θα στοιχίσουν τίποτα στον Οργανισμό.

 

 

Ωστόσο, έχοντας στο μυαλό το γνωστό “φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς”, θα αναφερθώ στα αποκαλυπτικά στοιχεία μιας μήνυσης, η οποία παρά το γεγονός ότι πηγάζει από τις επαγγελματικές δοσοληψίες του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα και του πρώην φίλου και συνεργάτη του Χρήστου Μαστροκυριάκου , εντούτοις έχει σαν συνδαιτυμόνες στο τραπέζι της δικαστικής διαμάχης και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της “κραταιάς”, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνουν μέσω δικαστικού κλητήρα την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χρήστου Μαστροκυριάκου .

Η στήλη δεν θα ασχοληθεί με το επιχειρηματικό κομμάτι αυτής της δικαστικής διαμάχης , καθόσον αυτού του είδους οι διαφορές λύνονται πολλές φορές στα δικηγορικά γραφεία και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των διάδικων, τότε η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια.

Όμως ανατρέχοντας με την σκέψη στα γεγονότα του παρελθόντος που αφορούν στην Ομοσπονδία , οφείλω να παραδεχτώ, ότι είχαμε κάμποσα χρόνια να λουστούμε επίσημα ( και με δικαστική βούλα) σαν μέλη της Ομοσπονδίας, τέτοιου είδους καταγγελίες στο παρά πέντε της Εθνικής παρέλασης, καθώς όλα τα χρόνια που θυμάμαι , όλα τα προβλήματα και οι καταγγελίες που πάντοτε υπήρχαν -δόξα τον Θεό, δεν μας άφηναν να πλήξουμε-μεταθέτονταν για την επομένη της παρέλασης και μετά ξεχνιόντουσαν με τον ερχομό του καλοκαιριού .

 

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, ταιριάζει το γνωστό “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη και κακή του μέρα”, γιατί όταν έχεις να κάνεις με άτομα, τα οποία κατά την διάρκεια της πολύχρονης εξουσιαστικής τους πορείας στην Ομοσπονδία, έχουν συνδέσει το όνομα τους με παραταξιακές σχέσεις στοργής και εκλογικά μαγειρέματα που αναδεικνύουν αχυράνθρωπους σε θέσεις κλειδιά , τότε, πρέπει όλα να τα περιμένεις και να μην σε εκπλήττει τίποτα.

Άλλωστε, η χαλαρή αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών που αφορούν υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας , οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστο Βουρνά , επιβεβαιώνουν την θεωρία των αχυρανθρώπων , καθόσον κανένας από τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν είχε την ευθιξία αλλά ούτε και το θάρρος να πάει κόντρα στον “αγά” και να ζητήσει εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα .

 

Αντίθετα οι τεκμηριωμένες καταγγελίες που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο των Αθηναίων Πάνο Αδαμόπουλο , τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόλαο Διαμαντίδη , τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Ντίνο Ράλλη , τον κ. Γρηγόρη Τζώρτζη , τον κ. Γεώργιο Αλικάκο, καθώς επίσης και η πολιτιστικού περιεχομένου ουσιώδης παρέμβαση του κ. Ηλία Νεοφώτιστου, έπεσαν στο κενό αδιαλλαξίας του προεδρεύοντος της συνεδρίασης Ηλία Τσεκερίδη , ο οποίος πανικόβλητος προσπαθούσε με αυταρχικό τρόπο να φιμώσει την αντίθετη άποψη και στερούσε τον λόγο στους επικριτές της αδιαφάνειας.

 

Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα ……

ΥΓ. Δεν ξέρω εάν η συνέχεια επιφυλάσσει κάποιες ανατροπές ισορροπίας στο διοικητικό συμβούλιο της” κραταιάς”, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της , σχετικά με την υποβληθείσα μήνυση, έχει κριθεί για την ώρα απαγορευτική, με αποτέλεσμα να πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση των εμπλεκομένων, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αποδειχθεί η αλήθεια.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8287&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 27.12.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote