Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Μηνύσεις εναντίον του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης
Μηνύσεις εναντίον του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
10.02.14

Του Σάκη Σερέτη

Την διαχείριση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Πέτρου Γαλάτουλα που δρομολόγησε την κατάθεση μιας μήνυσης με δυο σκέλη κατηγοριών , οι οποίες στρέφονται αφενός εναντίον του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα και αφετέρου κατά των υπολοίπων 20 μελών του διοικητικού συμβουλίου της, καλείτε να αντιμετωπίσει η Ομοσπονδία, με φόντο το “ναυάγιο” μιας οικονομικού χαρακτήρα συνεργασίας, που σύμφωνα με τον μηνυτή Χρήστο Μαστροκυριάκο, έλαβε σάρκα και οστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αστόρια.

"Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιχειρηματικής συμφωνίας, ολοκληρώθηκε στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και ιδιαίτερα στα γραφεία του γενικού γραμματέα και του προέδρου της οργάνωσης, όπου τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας χρησιμοποιήθηκαν για τις αναγκαίες υπεραστικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπως επίσης και το φωτοτυπικό μηχάνημα” , ανέφερε στον γράφοντα ο κ. Χρήστος Μαστροκυριάκος .

“ Ο κ. Γαλάτουλας έχει κάνει την Ομοσπονδία μαγαζί του” και συχνά πυκνά μου έλεγε ότι “ανεβάζει και κατεβάζει υπουργούς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστροκυριάκος, ενώ παράλληλα τονίζοντας την παντοδυναμία του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα εντός της Ομοσπονδίας , αναφέρθηκε στην δωρεάν παραχώρηση της κάτω αίθουσας του “Σταθάκειου” για περισσότερες από τρεις φορές, στην οποία φιλοξενήθηκαν εκδηλώσεις του συλλόγου Αιγιωτών “Βοστίτσα”, όπως επίσης και της θρησκευτικής κοινότητας όπου είναι μέλος ο κ. Μαστροκυριάκος.

Ο μηνυτής αναφέρει επίσης , ότι αποφάσισε να εγκαλέσει την Ομοσπονδία για μια σειρά παραβιάσεων του καταστατικού της, οι οποίες αφορούν στην νομιμότητα συμμετοχής κάποιων συλλόγων “σφραγίδων”, στην επιταγή των 30.000δολαρίων που δόθηκε για την συναυλία Ζαννή και που υπέγραψε και ο κ. Γαλάτουλας χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης , στην παράνομη χρήση και ενοικίαση των αιθουσών του “Σταθάκειου” χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση (certificate of occupancy )από τις αρμόδιες αρχές, καθώς επίσης και για το γεγονός, ότι αρκετά μέλη της Ομοσπονδίας γνώριζαν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Γαλάτουλα εντός της Ομοσπονδίας και κανένας δεν έλεγε τίποτα .

Τέλος ο κ. Μαστροκυριάκος ανέφερε, ότι ο δικηγόρος που συνέταξε τα απαιτούμενα έγγραφα της επίμαχης συμφωνίας , ήταν ο δικηγόρος Αργύρης Καττός , ο οποίος τυγχάνει να είναι συγγενής του κ. Γαλάτουλα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας .

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας , ανέφερε ότι το ποσόν των 268.000 δολαρίων που ζητά ο μηνυτής Χρήστος Μαστροκυριάκος , αποτελεί το αντίτιμο της αξίας του 10% των μετοχών της εταιρίας που παραχωρήθηκαν στον κ. Μαστροκυριάκο και η οποία ιδρύθηκε το 2012, γεγονός που όπως ο ίδιος δήλωσε, καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι η εταιρία είναι “φάντασμα”.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαλάτουλας, μου προσκόμισε κάποια υπογεγραμμένα έγγραφα σχετικά με την σύσταση και τα ποσοστά που αντιστοιχούν στους μετόχους της εν λόγω εταιρίας, τα οποία επειδή δεν έχω νομική εξειδίκευση, δεν μπορώ να αξιολογήσω την καταλληλότητα τους.

Ωστόσο στην ερώτηση εάν αυτά τα έγγραφα τα έχει δείξει και στον κ. Μαστροκυριάκο , ο κ. Γαλάτουλας απάντησε καταφατικά.

Στην ερώτηση εάν χρησιμοποιήθηκαν το γραφείο του προέδρου της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και τα τηλέφωνα και το φωτοτυπικό μηχάνημα της Ομοσπονδίας για τις ανάγκες αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως καταγγέλλει ο μηνυτής, ο κ. Γαλάτουλας απάντησε αρνητικά στο θέμα χρήσης του γραφείου και του φωτοτυπικού , ενώ σχετικά με τα τηλέφωνα, απάντησε ότι δεν θυμάται.

Στην ερώτηση για ποιούς λόγους ενέπλεξε ο μηνυτής την Ομοσπονδία σε αυτή την δικαστική διαμάχη , ανέφερε ότι “πιθανόν να νόμιζε πως με αυτό τον τρόπο, θα με εξαναγκάσει να φύγω από την Ομοσπονδία, αλλά εμένα όσο με πολεμάνε, τόσο πιο πολύ με δυναμώνουν” ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας.

Παράλληλα τόνισε ότι ,“κακώς ενέπλεξαν την Ομοσπονδία σε αυτή την ιδιωτική υπόθεση και θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να λάμψει η αλήθεια”, ενώ κλείνοντας την συνομιλία μας , επιβεβαίωσε ότι ο δικηγόρος που συνέταξε τα επίμαχα έγγραφα ήταν ο κ. Αργύρης Καττός , ο οποίος όπως δήλωσε, εκπροσωπούσε τον ίδιο , αλλά και τον κ. Χρήστο Μαστροκυριάκο.

Βεβαίως ,η δικαστική διερεύνηση του επιχειρηματικού ναυαγίου αυτής της υπόθεσης, σίγουρα θα φωτίσει αρκετές αθέατες πλευρές, των εντός της Ομοσπονδίας δραστηριοτήτων του κ. Πέτρου Γαλάτουλα, αλλά και του πρώην φίλου και συνεργάτη του Χρήστου Μαστροκυριάκου, ο οποίος τυγχάνοντας εκλεγμένο μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, θα κληθεί στην ερχόμενη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας (11 Φεβρουαρίου), να ενημερώσει έγκυρα και υπεύθυνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, σχετικά με τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης, μέρος των οποίων εμπεριέχεται στην μήνυση που πρόσφατα κατέθεσε.


Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8282&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote