Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Ρωσία
Νέα ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Ρωσία Εκτύπωση E-mail
09.02.14

Νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στη Ρωσία προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι εξέδωσαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι δεν πρέπει να έχουν “καμία προσδοκία για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων” όταν θα χρησιμοποιούν τα ρωσικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Η ειδοποίηση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε την ίδια ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη έναν Ουκρανό ο οποίος επιχείρησε να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι.

Στην προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται επίσης ότι "οι Ρώσοι αστυνομικοί έχουν την εξουσία να σταματούν ανθρώπους για εξακρίβωση στοιχείων ανά πάσα στιγμή και χωρίς λόγο" και καλούνται οι Αμερικανοί που επισκέπτονται το Σότσι να έχουν πάντα μαζί τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν την Πέμπτη ότι η Διοίκηση για την Ασφάλεια των Μεταφορών επέβαλε προσωρινή απαγόρευση μεταφοράς οποιουδήποτε υγρού, σπρέι, γέλης ή πούδρας, στις πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που πρόκειται να παρακολουθήσουν του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα "πρέπει να επαγρυπνούν συνεχώς για την προσωπική τους ασφάλεια" και ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν "ελκυστικό στόχο για τους τρομοκράτες".

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8276&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote