Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απάντηση Βενιζέλου σε Γκάμπριελ: Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία
Απάντηση Βενιζέλου σε Γκάμπριελ: Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία Εκτύπωση E-mail
06.02.14

Στο δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε κατά της χώρας μας ο Γερμανός αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των ευρωβουλευτών της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Στρασβούργο. Οι Ελληνες είναι μόνο το πρόβλημα, όταν σχεδόν πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι μία γερμανική εταιρεία, διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα ένταξης στην ευρωζώνη, με αφορμή τον ισχυρισμό του Γερμανού αντικαγκελαρίου ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία. «Οι συνθήκες το 2001 (όταν εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ) χαρακτηρίζονταν από μία ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να διευκολυνθεί η ένταξη της Ιταλίας. Και η Ιταλία τότε, είχε χειρότερα δεδομένα από την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «το ελληνικό δημόσιο χρέος εξάλλου, σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ, ενώ οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος της τάξης των 7 τρισ. ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης μιας μεγάλης χώρας, υπάρχει απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ».

Αναγνωρίζοντας τον χαρακτήρα του «συστημικού προβλήματος» που είχε η ελληνική κρίση, ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στη σύγκριση μεγεθών: «Αναλογιστείτε τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους. Τα πολλά προβλήματα λοιπόν που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι δικά μας προβλήματα, αλλά και προβλήματα που φέρει η Ελλάδα στην πλάτη της».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει προβλήματα διαφθοράς και όπως είπε, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. «Πίσω, όμως,  από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία - η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler. Επομένως, γιατί είμαστε μόνον εμείς αυτός που έχει το πρόβλημα;» διερωτήθηκε για συμπληρώσει στον ίδιο τόνο: «Μήπως η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός;».

Σε γεύμα πάνως, που είχε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, με τον κ.Βενιζέλο υποστήριξε ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις του κ.Γκάμπριελ.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8270&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote