Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή Εκτύπωση E-mail
02.02.14

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν διόρισε τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Μπαν Γκι-Μουν, ο Μπλούμπεργκ θα τον βοηθήσει στις συνομιλίες που θα έχει με τους δημάρχους μεγάλων πόλεων προκειμένου να βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενόψει και της συνόδου για το θέμα αυτό που θα οργανώσει ο Οργανισμός τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο πολυεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μάικλ Μπλούμπεργκ, 71 ετών, ήταν δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 μέχρι το 2013.

Σήμερα είναι πρόεδρος του C40 Cities Climate Leadership Group, ενός δικτύου στο οποίο συμμετέχουν οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όλου του κόσμου και έχει ως στόχο να προωθήσει την οικολογική συνείδηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο και να περιορίσει την εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ χαιρέτισε τον διορισμό του Μπλούμπεργκ τονίζοντας ότι "θα δώσει τεράστια ώθηση στις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής". Στο πλαίσιο αυτό "είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε πόλεις που θα σέβονται το περιβάλλον", υπογράμμισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Τον περασμένο μήνα ο Μπαν είχε διορίσει ως ειδικούς απεσταλμένους του για την κλιματική αλλαγή τον πρώην πρόεδρο της Γκάνας Τζον Κουφούορ και τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8264&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote