Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τιμή στους πεσόντες των Ιμίων από Σαμαρά
Τιμή στους πεσόντες των Ιμίων από Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
02.02.14

Τη μνήμη των τριών ανδρών της Ναυτικής Αεροπορίας, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Εκτορος Γιαλοψού, που έπεσαν στα Ιμια, την 31η Ιανουαρίου 1996, τίμησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους συγγενείς των τριών ηρώων.

«Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των 3 παλικαριών που πριν από 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τις οικογένειες των τριών ανδρών.

«Ηταν ο πρώτος πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με το θέμα και έτσι αποδέχθηκε και εκτίμησε πραγματικά την πράξη του πατέρα μου, αλλά και των άλλων δύο πεσόντων στα Ιμια», δήλωσε ο κ. Ιω. Καραθανάσης, ο οποίος όταν έχασε τον πατέρα του ήταν μόλις 15 μηνών.

«Η θυσία των 3 παλικαριών στα Ιμια είναι η αντίσταση σε κάθε επίβουλο για την Ελλάδα μας. Νομίζω ότι αυτό έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια στις επόμενες γενιές και είναι αυτό που πρέπει να σηματοδοτεί την πορεία μας σε αυτήν τη χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας του Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8263&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote