Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Η Μυρτώ με βλέπει σαν να μην ξέρει»
«Η Μυρτώ με βλέπει σαν να μην ξέρει» Εκτύπωση E-mail
27.01.14

Η επιστροφή της 16χρονης Μυρτώς Παπαδομιχελάκη στην Ελλάδα συμπίπτει με την έναρξη της αυριανής δίκης του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, που στις 22 Ιουλίου 2012 της επιτέθηκε σε παραλία της Πάρου προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 Την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν η 16χρονη πάρει εξιτήριο από το ειδικό θεραπευτικό κέντρο της Βοστόνης όπου νοσηλευόταν επί 7 μήνες, η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, μίλησε στην «Ε». Για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της, την αυριανή δίκη του Πακιστανού και τις σοβαρές καταγγελίες που άφησε πίσω της για αδιαφανείς διαδικασίες και συναισθηματική εκμετάλλευση που υπέστη από μια ομάδα ομογενών με αφορμή έναν έρανο που διενεργήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της Μυρτώς.

- Τι περιμένετε από την αυριανή δίκη;

«Με στενοχωρεί η διαδικασία, όμως ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Για μένα δεν υπάρχει ανθρώπινη τιμωρία. Πρέπει να δικαστεί και να πάρει την ποινή που του αξίζει, σύμφωνα με τους νόμους. Είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει. Στην Αμερική, αν πειράξεις ένα παιδί, οι νόμοι είναι σκληροί, στην Ελλάδα γιατί δεν είναι; Αυτό με πληγώνει».

- Τα ισόβια για την οικογένειά σας δεν είναι η ανώτατη ποινή;

«Εννοείται πως όχι. Σε ισόβια έχει καταδικαστεί η Μυρτώ, έχει καταδικαστεί ισόβια με πολύ πόνο και αναπηρίες. Οταν η Μυρτώ με κοιτά στα ματιά, δεν ξέρει τι έγινε. Αυτός όμως ξέρει, γιατί εκείνος το προκάλεσε. Αυτός σκέπτεται, στέκεται στα πόδια του, μιλάει, το παιδί μου δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά».

- Θα δεχόσασταν μια μεταμέλεια της πράξης;

«Δεν είμαι ο Χριστός... Το παιδί μου είναι ανάπηρο, τι σημαίνει συγγνώμη, το παιδί είναι καθηλωμένο σ' ένα κοροτσάκι χωρίς φωνή, με δυο μάτια να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε...».

- Από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε νοσηλεύτηκε στο ειδικό θεραπευτικό κέντρο της Βοστόνης, είδατε βελτίωση;

«Σε κάποια πράγματα πολύ λίγο, ναι, κάποια άλλα όχι όπως ήλπιζα. Η βελτίωση έχει γίνει στο γεγονός ότι δεν πονάει τόσο και δεν έχει πια αυτές τις κρίσεις που είχε. Επίσης απεξαρτήθηκε από την τραχειοστομία που ήταν η πηγή μολύνσεων. Δεν είμαι ευχαριστημένη κυρίως στο επίπεδο της κίνησης. Η παραμονή μας στη Βοστόνη μάς άφησε στάσιμους σ' αυτό τον τομέα, έκανε λιγότερο καλό από ό,τι περίμενα».

- Καταλαβαίνει ότι είστε η μητέρα της;

«Σαφώς υπάρχει μια βελτίωση, αλλά αυτό είναι προϊόν του χρόνου. Εχει όμως μια καλύτερη αντίληψη».

- Είναι σε θέση να θυμάται τι συνέβη όταν της επιτέθηκε ο δράστης;

«Οι γιατροί μου είπαν ότι το περιστατικό αυτό δεν υπάρχει στη μνήμη της».

- Αναχωρείτε από τη Βοστόνη αφήνοντας πίσω σας βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με τον έρανο (σ.σ. επισήμως συγκεντρώθηκαν 131 χιλιάδες δολάρια) που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Τι εικόνα τελικά έχετε από αυτή την υπόθεση;

«Οτι μια μικρή ομάδα μέσα στην Ομοσπονδία λασπολόγησε προς το πρόσωπό μου με σκοπό να αμαυρώσουν την εικόνα μου και να αποπροσανατολίσουν την Ομογένεια με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».

- Δηλαδή;

«Εγώ από την αρχή δεν ήθελα να διαχειριστώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν ζήτησα αναλυτικά στοιχεία από εκείνους που έδωσαν τις επιταγές. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να διαχειριστούν το λογαριασμό αυτοί οι 3-5 της Ομοσπονδίας που με τις αδιαφανείς ενέργειές τους κλόνισαν την εμπιστοσύνη μου. Κακώς εμπλέκουν την Ομογένεια. Εγώ δεν ήρθα σε αντιπαράθεση με την Ομογένεια, νιώθω άσχημα γιατί τη χρησιμοποίησαν. Προσπάθησαν να τη συγκινήσουν για να μαζέψουν χρήματα. Ηθελα να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που μας βοήθησε. Μου στέρησαν όμως αυτό το δικαίωμα».

- Κάποιοι σας κατηγόρησαν ότι θα έπρεπε να έχετε αποφύγει να κατηγορήσετε τη 16χρονη που κινητοποίησε την Ομογένεια για προβολή και ίδιον όφελος, γιατί είστε κι εσείς μια μάνα.

«Εγώ δεν αποφεύγω να πω κάτι που μπορεί να είναι αλήθεια. Ακουγα επί μήνα ότι πόσο η Σοφία (σ.σ. η 16χρονη) αγαπάει τη Μυρτώ και πόσο φίλες είναι. Συγγνώμη, αλλά τη νοημοσύνη μου μπορώ να την υποτιμήσω και μόνη μου. Η Σοφία ήρθε στο νοσοκομείο πέντε φορές όλες κι όλες. Από τις 8 Δεκεμβρίου δεν ξανασυναντηθήκαμε ποτέ».

- Αρα δεν μετανιώσατε;

«Οχι. Λυπάμαι γιατί κάποιοι γονείς στο όνομα του καλού του παιδιού τους ήθελαν να το κάνουν, αλλά μη βάζουν σάλτσα για να κερδίσουν τόση δημοσιότητα. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η κυρία Παπασλή (σ.σ. μητέρα της 16χρονης) με είχε εξορκίσει να μην πω δημόσια ότι οι γιατροί στη Βοστόνη μάς είχαν προειδοποιήσει ότι η Μυρτώ δεν ήταν έτοιμη και δεν θα τη βοηθούσε το ειδικό μηχάνημα (σ.σ. Tobii Speech Recognition Device) να μιλήσει και για το οποίο υποτίθεται ότι γινόταν ο έρανος...».

- Η Ομοσπονδία επιμένει στη θέση της να μην ανοίξουν τελικά οι λογαριασμοί.

«Λογικό είναι όταν κάποιος φοβάται κάτι. Ευτυχώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει γρήγορες διαδικασίες και ξέρω ότι δεν κάνει πίσω σε αυτά τα θέματα όποιος και να είναι. Θα περιμένω για 2-3 μήνες. Με την Ομοσπονδία δεν υπάρχει καμία προσέγγιση. Κοροϊδία και μόνο. Μόνο αν ανοίξουν οι λογαριασμοί και δώσουν αναλυτικό απολογισμό, όχι απλά λογιστικό λογαριασμό, θα υπάρξει η χρυσή τομή».

Ο Πακιστανός δράστης κρατείται στις Φυλακές Γρεβενών και σήμερα θα μεταφερθεί στη Σύρο, όπου αύριο δικάζεται. Η Μυρτώ βρίσκεται από χθες το βράδυ σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Enet.gr

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8248&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote