Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: Οποιος επιδιώξει εκλογές το 2015 θα έχει και την πολιτική ευθύνη
Σαμαράς: Οποιος επιδιώξει εκλογές το 2015 θα έχει και την πολιτική ευθύνη Εκτύπωση E-mail
17.01.14

Παρέμβαση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έκανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συζήτηση που έγινε το πρωί στη Βουλή, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η προσπάθειά μου είναι να γίνουν (οι εκλογές) το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015 θα έχει και την πολιτική ευθύνη» τόνισε ο κ.Σαμαράς προς τους δημοσιογράφους.

Σε δήλωση που έκανε σήμερα έξω από τα γραφεία του κόμματος όπου δεχόταν ευχές για την ονομαστική του εορτή ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Εκλογές, ο ελληνικός λαός τις θέλεις το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος. Η ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριο μου μόνο, έχω την Ελλάδα.»

Το θέμα της πιθανότητας πρόωρων εκλογών ανακίνησαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατά τη χθεσινοβραδυνή καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο προεδρικό μέγαρο, οι οποίες εν πολλοίς παρεξηγήθηκαν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την θητεία του μέχρι το τέλος, τον Μάρτιο του 2015», ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της προεδρίας της δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον κ.Παπούλια να αποχωρεί πρόωρα από το ύπατο αξίωμα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκληθούν πρόωρα και βουλευτικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διευκρινήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε στη Βουλή και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για «παιχνιδάκια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Μάλιστα, τόνισε πως «επόμενο Πρόεδρο θα εκλέξει επόμενο θα εκλέξει η επόμενη Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».

Για την ιστορία, οι δημοσιογράφοι άκουσαν το βράδυ της Πέμπτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να... αποχαιρετά τους συνεργάτες του λέγοντας συγκινημένος: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για τη συνεργασία. Θα θυμάμαι πάντα τις αναμνήσεις που εσείς μου χαρίσατε».

Η δήλωση προκάλεσε ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους, μήπως τα λεγόμενα του κ. Παπούλια παρέπεμπαν σε απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις, αφού, ως γνωστόν, η θητεία του δεν λήγει φέτος, αλλά τον Μάρτιο του 2015.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8230&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote