Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αδιαχώρητο στην κοπή βασιλόπιτας των Αθηναίων Νέας Υόρκης
Αδιαχώρητο στην κοπή βασιλόπιτας των Αθηναίων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
16.01.14

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-Του Σάκη Σερέτη

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, αποτέλεσε για άλλη μια φορά βασικό πόλο έλξης των μελών και των φίλων τους , οι οποίοι παραβρέθηκαν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το απόγευμα στο εστιατόριο “Σταμάτης” για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Η μεγάλη συμμετοχή των Ομογενών δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα , γεγονός που αδιαφιλονίκητα επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του συλλόγου, η οποία περιλαμβάνοντας μια σειρά πολιτιστικών και φιλανθρωπικών δράσεων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης , αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για αρκετούς ομογενειακούς φορείς.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η κ. Καίτη Αλεξανδροπούλου ,η οποία δίνοντας το στίγμα της χρονιάς που πέρασε , απαρίθμησε τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του συλλόγου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλα τα μέλη για την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση στην υλοποίηση των στόχων του συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης ,ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίναμε τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Ηλία Νεοφώτιστο, τον πρόεδρο της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκο Μπάρδη, τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό της Ομογένειας Τιμολέοντα Κόκκινο και πολλούς άλλους ομογενείς εκπρόσωπους διαφόρων φορέων της περιοχής.

Την ψυχαγωγία των Αθηναίων επιμελήθηκε με τον ξεχωριστό δικό του τρόπο ο τροβαδούρος της Ομογένειας Σεραφείμ Λάζος , ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος απευθύνοντας τις καθιερωμένες ευχές σε όλους τους παρευρισκομένους , εστιάστηκε στις απώλειες αγαπημένων προσώπων της γραμματέως του συλλόγου Αθηνά Λαζαρίδη και του ζεύγους Βάνας και Ανδρέα Κοντομέρκου .

Παράλληλα ο πρόεδρος των Αθηναίων ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου και για άλλη μια φορά, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής των νέων στα κοινά του συλλόγου, οι οποίοι όπως τόνισε, αποτελούν την μοναδική ελπίδα για την συνέχεια των ομογενειακών φορέων.

Κλείνοντας ο κ. Αδαμόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Σταμάτης” για την μοναδική φιλοξενία που τους επεφύλαξε και για την εξαιρετική ποιότητα του φαγητού.

Ο ιστορικός σύλλογος Αθηναίων ιδρύθηκε το 1920 και συμπληρώνοντας εφέτος ενενήντα τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Ομογενειακό στερέωμα, εξακολουθεί να υποστηρίζει με συνέπεια τις επιτυχημένες κατά γενική ομολογία πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες ,στην Ελλάδα αλλά και στην Νέα Υόρκη όπου έχει την έδρα του.

Σημαντικές εκδηλώσεις του συλλόγου για την χρονιά που πέρασε, χαρακτηρίζονται η πολιτιστική εκδήλωση στην Ουάσιγκτον για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, η συνεχής στήριξη και αποστολή βοήθειας προς το βρεφοκομείο Αθηνών , η παροχή βοήθειας προς την ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, η συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου ’73 και πολλές άλλες εκδηλώσεις , οι οποίες επιβεβαιώνουν την προσφορά αγάπης προς την κοινωνία και την προσήλωση του προέδρου και των μελών του συλλόγου, στην διατήρηση και προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας.

Ο σύλλογος Αθηναίων εξακολουθώντας να στηρίζει με κάθε μέσο το βρεφοκομείο Αθηνών , στοχεύει στην αγορά και αποστολή ενός βραστήρα παρασκευής φαγητού και σε αυτή την προσπάθεια καλεί τους ομογενείς που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο (718) 721-1111 ή να στείλουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Ωστόσο και η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου και αφορά στο αποκριάτικο γλέντι που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιόνιο πολιτιστική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ιατρική Εταιρία, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα κέρδη θα διατεθούν για την αγορά του βραστήρα στο Βρεφοκομείο Αθηνών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8229&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote