Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Άρχισαν και πάλι οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης
Άρχισαν και πάλι οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης Εκτύπωση E-mail
14.01.14

Του Σάκη Σερέτη

Με επίκεντρο την οργάνωση και διεξαγωγή 12 πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια καθιέρωσης του Μαρτίου ως μήνα Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, άρχισαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου οι πανομογενειακές συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης.

Η πρώτη συνεδρίαση με την νέα χρονιά συνδυάστηκε με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.
Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας επισημαίνοντας την έγκαιρη επίλυση αρκετών οργανωτικών θεμάτων της παρέλασης, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της τηλεοπτικής κάλυψης της από το κανάλι 9 και ταυτόχρονα εστιάστηκε στην ανάγκη εξεύρεσης επιχειρήσεων, οποίες θα θελήσουν να προβληθούν κατά την διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μαρτίου , ο οποίος περιλαμβάνει εκτός των άλλων, 4 θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες και προβολές ντοκιμαντέρ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά την Ομοσπονδία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Πέτρος Γαλάτουλας, αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή μιας ομάδας 30 φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , η οποίοι με δικά τους έξοδα θα επισκεφθούν την Νέα Υόρκη και θα παρελάσουν στην 5η λεωφόρο.
Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε επίσης, ότι εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ο τηλεοπτικός μαραθώνιος για την ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης όπως πέρυσι με το τηλεοπτικό κανάλι NGTV και τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί με άλλο κανάλι , ή με κάποιο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Την ανάγκη συμμετοχής στην παρέλαση καθώς επίσης και την απαραίτητη βοήθεια προς το αναμνηστικό λεύκωμα, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Ελένη Ψαρά, ενώ ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος ζητώντας την βοήθεια όλων για την προώθηση του λαχείου ανέφερε χαρακτηριστικά, “αν αποτύχουμε να προετοιμαστούμε, προετοιμαζόμαστε να απποτύχουμε”.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εφέτος έχουν τυπωθεί 15.000 λαχνοί των $10 έκαστος και η διάθεση ους έχει ήδη αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό.
Παρέμβαση σχετικά με την προφορική και γραπτή αντικατάσταση της λέξης Greek , με το “ Hellenic” έκανε ο επί σειρά ετών εθελοντής της παρέλασης Βασίλειος Καρβέλης , την οποία ωστόσο, η έδρα δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα να δρομολογήσει την αποχώρηση του από την αίθουσα, επισημαίνοντας ότι την ίδια πρόταση έχει καταθέσει και τα προηγούμενα τρία(3) χρόνια χωρίς να πάρει καμία απάντηση.
Οι συνεδριάσεις για την προετοιμασία της παρέλασης θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής σε εβδομαδιαία βάση και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο “Σταθάκειο” στις 7.30 το βράδυ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8224&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote