Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η κυβέρνηση επιμένει διαλλακτικά
Η κυβέρνηση επιμένει διαλλακτικά Εκτύπωση E-mail
23.11.07
Να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με επαγγελματικές ομάδες όπως οι δημοσιογράφοι, που τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν «απέναντι», χωρίς όμως να μεταβάλει επί της ουσίας τις αποφάσεις της για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, επιχειρεί η κυβέρνηση. Η αλλαγή τακτικής αυτή (σ.σ. και όχι ουσίας) κρίθηκε αναγκαία λόγω της έκτασης των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με αιχμή τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και της έντασης που έλαβαν αυτές οι συγκρούσεις, κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα προτάσεις για την περικοπή προνομίων του λεγόμενου πολιτικού συστήματος, και συγκεκριμένα των βουλευτών, των δικαστικών και άλλων υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, καταδεικνύοντας ότι οι θυσίες θα ξεκινήσουν από τους ίδιους τους πολιτικούς. Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν εμφανής η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι δεν θίγονται τα κατώτατα όρια, ούτε αλλάζει ο υπολογισμός των συντάξεων και ο χρόνος υπολογισμού τους. Για τους δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι διατηρείται η «διετία» για τον υπολογισμό του ύψους των συντάξεων.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θεωρεί ότι είναι προνομιούχος ένας δημοσιογράφος που λαμβάνει 1.300 ευρώ σύνταξη, έπειτα από πολύχρονη και σκληρή δουλειά, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο και αν το είπε κάποιος αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο». Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και για την κίνηση δημοσιογράφων να ζητήσουν τη διαγραφή του, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας. Ο καθένας να εκφράζεται, όπως πιστεύει». Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ξεκίνησε τις αλλαγές από το ταμείο των δημοσιογράφων για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές της ανάγκες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση δεν στρέφεται εναντίον κανενός, παρά καταθέτει τις προτάσεις της, με τη λογική να εξασφαλιστούν οι συντάξεις των σημερινών και των αυριανών συνταξιούχων. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως το κλίμα έντασης πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ δεν ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Β. Μαγγίνα και ότι οι αντιδράσεις του κλάδου είναι υπερβολικές, αφού δεν θίγονται βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Χθες, πάντως, ο κ. Ρουσόπουλος δέχθηκε ένα μάλλον απρόσμενο σχόλιο, από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά. Στη διάρκεια περιοδείας του στον Μαλιακό, ο κ. Σουφλιάς σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, είπε ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε: «Ορισμένες φορές την πατάς από τους συναδέλφους σου». Συνεργάτες του κ. Σουφλιά, πάντως, διευκρίνιζαν ότι η τοποθέτηση αυτή αφορούσε τους συναδέλφους του πολιτικούς μηχανικούς και όχι τους δημοσιογράφους - πρώην συναδέλφους του κ. Ρουσόπουλου.

kathimerini


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=822&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote