Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου για τρόικα και ελληνική προεδρία
Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου για τρόικα και ελληνική προεδρία Εκτύπωση E-mail
08.01.14

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την Πρωτοχρονιά του 2014 είχαν απόψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν το θέμα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, καθώς αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται στο Ζάππειο η τελετή έναρξης, καθώς και το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν στα μέσα του Ιανουαρίου.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση με την τρόικα ως κορυφαία προτεραιότητα για την χώρα, ενώ χαιρέτησε την απόσυρση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αναφορικά με τη διεθνή πρόσληψη για την ελληνική οικονομία ότι σήμερα πάλι διεθνώς αποκλιμακώνονται τα σπρεντ. «Δηλαδή αυτό που έχουμε πει, ότι το χρέος είναι βιώσιμο θα επιβεβαιωθεί», συνέχισε και τόνισε πως «για όσους λένε ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον πολίτη», στην πραγματικότητα η «βιωσιμότητα» σημαίνει «τράπεζες», οι «τράπεζες» σημαίνουν χρηματοδότηση επιχειρήσεων, αυτό με τη σειρά του σημαίνει «επενδύσεις» και οι «επενδύσεις» σημαίνουν «δουλειά». «Σημαίνει ότι κινείται ο κύκλος της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως το ζήτημα είναι πάντα η απασχόληση, το εισόδημα και η αποκατάσταση αδικιών.

Η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου της καταβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ελήφθη μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε εξάλλου ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχαν συνάντηση την ίδια ώρα.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου και σημείωσε ότι το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο, καθώς, όπως είπε, το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ που θα μπει στα τσιγάρα, συνδέεται και αυτό με την υγεία, όχι ως μέτρο δημοσιονομικό, αλλά ως μέτρο προληπτικής ιατρικής.

Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα με τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι για αυτό το θέμα έχει εκφραστεί ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε πως «δεν πρέπει όμως να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα η οποία έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες». «Αυτό είναι βασικό. Δεν μπορούμε μόνοι μας να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία ξέρει», ότι κινείται στοχευμένα και πως «είναι κατανοητό ότι κινείται με σαφείς στοχεύσεις».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης «κάναμε μεγάλη συζήτηση και πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και αυτό θα φανεί». Σημείωσε δε πως «όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8214&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote