Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Την 30η επέτειο γιόρτασαν οι Πανγκριγκόριαν Νέας Υερσέης
Την 30η επέτειο γιόρτασαν οι Πανγκριγκόριαν Νέας Υερσέης Εκτύπωση E-mail
23.12.13

Της Χαράς Σαριδάκη

Με μια εκτενή αναφορά στα οράματα και στους στόχους του αείμνηστου Γεωργίου Μανωλιού και του Ιωάννη Κάλλα οι οποίοι οραματιζόμενοι την ένωση όλων των εστιατορίων της Νέας Υερσέης δημιούργησαν το Πανγκριγκόριαν, υποδέχτηκε τους καλεσμένους ο Α! αντιπρόεδρος της οργάνωσης Τζέιμς Λογοθέτης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στην πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων του “ Venetian club” στην Νέα Υερσέη.

Ο κ.Λογοθέτης επισημαίνοντας την προσήλωση των ιδρυτών στον κοινό στόχο της ένωσης των εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής , ανέφερε ότι η φετεινή γιορτή των Χριστουγέννων έχει διπλό νόημα, καθόσον συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ίδρυση του οργανισμού.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Κωμοδρόμος , ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά του Πανγκριγκόριαν στον χώρο των εστιατορίων, όπως επίσης και στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί με τον ίδιο ζήλο.

Στην ιδρυτική ιδέα του 1983 και την ανοδική πορεία του οργανισμού , ο οποίος οφείλεται αρχικά στο κοινό όνειρο του αείμνηστου Γεώργιου Μανωλιού και του Ιωάννη Κάλλα, καθώς επίσης και στις κοινές προσπάθειες όλων όσων υπηρέτησαν και εξακολουθούν με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούν τον οργανισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν Γεώργιος Σιαμπούλης , ενώ στην συνέχεια εξαίροντας τον ρόλο του προέδρου του συμβουλίου Ιωάννη Σακελλάρη και της εκτελεστικής διευθύντριας Αντωνίας Μπλετσάκη, τόνισε ότι η επιτυχία βασίζεται στην πείρα των παλαιών στελεχών και στον δυναμισμό των νέων μελών .

“Τιμούμε τους ιδρυτές οι οποίοι οραματίστηκαν την ίδρυση του Πανγκριγκόριαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό επαγγελματικό φορέα , του οποίου η ενότητα προκαλεί φοβίες στους ανταγωνιστές “τόνισε στις δηλώσεις τους που μας έδωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ιωάννης Σακελλάρης, ενώ εστιάζοντας στην σημαντική φιλανθρωπική δράση του οργανισμού , ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της 30ετούς παρουσίας του το Πανγκριγκόριαν , έχει διαθέσει σε διαφόρους οργανισμούς και νοσοκομειακά ιδρύματα το ποσόν των 3.000.000 δολαρίων.

“Υπηρετώντας πιστά την ιδέα των ιδρυτών , καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής, όπως η Φλόριδα , η βόρεια και νότια Καρολίνα , το Μέρυλαντ, το Σικάγο , το Κονέκτικατ , η ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης και έχοντας σαν βασικό στόχο την επέκταση του οργανισμού, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε αντιπροσωπείες και σε αρκετές ακόμη πολιτείες” ανέφερε ο κ. Σακελλάρης .

Όσον αφορά στην δύναμη των Ελληνοαμερικανών εστιατόρων μελών του Πανγκριγκόριαν, ο κ. Σακελλάρης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική και μέσω των ισχυρών γνωριμιών που έχουν με εκπροσώπους της τοπικής, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ , θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων της γενέτειρας.

“Είσαστε παράδειγμα προς μίμηση και έχετε την ευθύνη να δείξετε τον δρόμο της επιτυχίας και στους άλλους” τόνισε στον χαιρετισμό του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος αφού συνεχάρη τα στελέχη και όλα τα μέλη του οργανισμού για τον εξαιρετικό τρόπο συνεργασίας τους , ανέφερε ότι πολλά θα μπορούσαν να πετύχουν στην Ελλάδα εάν υιοθετούσαν την συνταγή του Πανγκριγκόριαν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης Ευάγγελος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υερσέης Σάββας Τσίβικος και στην συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε 20 διακεκριμένους προμηθευτές προϊόντων , μεταξύ των οποίων ήταν και ο εκπρόσωπος της pepsi-cola Ρίτς Μακ Αντριου.

Τέλος ο Δρ, Πάνος Γεωργόπουλος και πρόεδρος του ταμείου της έδρας “Οδυσσέας Ελύτης” στο Πανεπιστήμιο Ράτκερς, απένειμε τιμητικές πλακέτες στην ηγεσία του Πανγκριγκόριαν και στην εκτελεστική διευθύντρια Αντωνία Μπλετσάκη, για την σημαντική υποστήριξη τους στην Ελληνική παιδεία και ειδικά στην έδρα Ελύτης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Νίκος Μπαρδης και η κ.Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη , ταμίας και εκτελεστική διευθήντρια του Πανγκριγκόριαν της μητροπολιτικής Νεάς Υόρκης αντίστοιχα.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8188&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 23.12.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote