Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στριμώχνουν τον Ερντογάν οι Κεμαλιστές;
Στριμώχνουν τον Ερντογάν οι Κεμαλιστές; Εκτύπωση E-mail
22.12.13

Δεν έχουν τέλος οι αντιπαραθέσεις στην τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή το σκάνδαλο με τις μίζες.
Στριμώχνουν τον Ερντογάν οι Κεμαλιστές;
Χθες στο κοινοβούλιο εμφανίστηκε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, που φέρεται να έχει βιντεοσκοπηθεί την ώρα που παίρνει 1,5 εκατ. δολάρια.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν προς τον Μπαγίς να ομολογήσει εάν όντως πήρε τα χρήματα κι αν έχει καταγραφεί η συγκεκριμένη σκηνή, με τον υπουργό να απαντά φέρνοντας εκ νέου : «Για εμένα είναι τιμή να βγαίνω μπροστά στο λαό μου, δεν πάω όπως κάποιοι άλλοι στις κατοικίες ξένων πρεσβευτών».

Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται μέσω των δυνάμεων ασφαλείας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα διαδηλώσεων που καθημερινά μεγαλώνει. Οι διαδηλωτές κρατούν κουτιά παπουτσιών όπως αυτά στα οποία βρέθηκαν τα εκατομμύρια δολάρια στο σπίτι διοικητής τράπεζας. Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση στις διαδηλώσεις δεν είναι μεγάλη, πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Τραπεζούντα. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τους διαδηλωτές ότι θα υπάρξει επέμβαση με τους τελευταίους να λοιδορούν τους αστυνομικούς ότι προστατεύουν το κακό πρόσωπο του κράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τη ρητορική περί επίθεσης από ξένα κέντρα με την υποστήριξη των ΜΜΕ και τόνισε: «Η Τουρκία δεν έχει δεχθεί ποτέ μέχρι σήμερα μια τόσο ανήθικη, παράνομη και αντιπατριωτική επίθεση. Απευθύνομαι στους κύκλους που το υποκίνησαν: Εσείς θα χάσετε, εσείς. Απευθύνομαι στα ΜΜΕ: Εσείς θα χάσετε, Εσείς. Εσείς που φωλιάσατε μέσα στους κρατικούς φορείς, να γνωρίζετε καλά, ότι όσο και να κρυφτείτε, θα σας βρούμε στη φωλιά σας και θα σας ξετρυπώσουμε!».

Μετά την προφυλάκιση των γιων δυο υπουργών και την αποφυλάκιση του τρίτου με περιοριστικούς όρους, η κεμαλική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ομολογία ενοχής τις καταγγελίες Ερντογάν ότι οπαδοί του Γκιουλέν λειτούργησαν ως κράτος εν κράτει.

«Στην Τουρκία υπάρχει μια συμμορία μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και τώρα είναι επί το έργον. Έντεκα χρόνια διοικεί την χώρα (ο Ερντογάν), έντεκα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλισντάρογλου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8185&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote