Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντισυνταγματική η παρακολούθηση τηλεφώνων από την NSA
Αντισυνταγματική η παρακολούθηση τηλεφώνων από την NSA Εκτύπωση E-mail
17.12.13

Αντισυνταγματικές έκρινε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τη μαζική συλλογή δεδομένων από τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA).

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Λίον, εξετάζοντας το αίτημα ακτιβιστών που ζητούν να σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, χαρακτήρισε τη συλλογή δεδομένων (αριθμοί τηλεφώνων, διάρκεια των κλήσεων κ.λπ.) χωρίς προηγούμενη απόφαση της δικαιοσύνης "πλήγμα στην ιδιωτική ζωή".

"Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα καταστρατηγεί" τις αξίες που υπερασπίζεται η τέταρτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος η οποία αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σημειώνει ο δικαστής.

Ο Λίον απαγόρευσε στην αμερικανική κυβέρνηση να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα των εναγόντων Λάρι Κλέιμαν και Τσαρλς Στρέιντζ και διέταξε να καταστραφούν όσα έχουν ήδη συλλεχθεί.

Ωστόσο, το πρόγραμμα παρακολουθήσεων θα συνεχιστεί κανονικά, δεδομένου ότι ο δικαστής είπε ότι η απόφασή του δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η έφεση της κυβέρνησης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8176&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote