Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Στενή συνεργασία και στοχευμένα συνθήματα για την παρέλαση του 2014
Στενή συνεργασία και στοχευμένα συνθήματα για την παρέλαση του 2014 Εκτύπωση E-mail
15.12.13

Του Σάκη Σερέτη

Η πρώτη συμμετοχή του Πρόξενου Εμμανουήλ Κουμπαράκη στις διεργασίες της επιτροπής παρέλασης και η προαναγγελθείσα στενή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Γενικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, σχετικά με την θεματολογία των συνθημάτων που θα εκφωνηθούν κατά την διάρκεια της Εθνικής παρέλασης, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 5ης Πανομογενειακής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Σταθάκειο .

“Η παρέλαση είναι το πιο σημαντικό Εθνικό γεγονός της Ομογένειας, μέσω της οποίας όλοι οι Ομογενείς τιμούν τις ρίζες τους, τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ενώ εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του προς τους τελετάρχες της παρέλασης , γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Νορβηγία Γεώργιο Τσούνη, ανέφερε ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας θα είναι πάντα δίπλα στους Ομογενείς και θα στηρίζει όλες τους τις προσπάθειες.

“Μας θαυμάζουν όλοι οι ομογενείς της Αυστραλίας για την παρέλαση στην 5η λεωφόρο” ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος πραγματοποιώντας ιδιωτικής φύσης επίσκεψη στην Αυστραλία, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους Ελληνοαυστραλούς Ομογενείς μέσω των τοπικών ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται εκεί.

Για πολλά καλά πράγματα και λιγότερα άσχημα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της απουσίας του προέδρου της Ομοσπονδίας στην Αυστραλία, μίλησε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος αναφερόμενος στην συναυλία της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή που διοργάνωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία, την χαρακτήρισε επιτυχημένη και παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την καλλιτέχνιδα.

Σύντομες αναφορές πεπραγμένων έκαναν η επικεφαλής του λευκώματος Ελένη Ψαρά και του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος, ενώ ο ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, αφού ευχαρίστησε το συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την θέση που του εμπιστεύθηκαν, υποσχέθηκε στενή συνεργασία με τις διάφορες υποεπιτροπές της παρέλασης και απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών προς όφελος της Ομοσπονδίας.

Την πρόταση να υιοθετηθούν συγκροτημένα και στοχευμένα συνθήματα από τους εκφωνητές της παρέλασης, εξέφρασε η γραμματέας της παρέλασης Νάνσυ Μπίσκα, ενώ ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Πέτρος Γαλάτουλας ανέφερε ότι, “τα συνθήματα είναι θέμα του Προξενείου και όλες οι άλλες αρχές υπάγονται κάτω από το Προξενείο”, ενώ παράλληλα προανήγγειλε συνάντηση της επιτροπής παρέλασης με τον γενικό Πρόξενο στο άμεσο μέλλον .

Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του αγήματος των Ευζώνων στην παρέλαση και παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία διήμερης παράτασης της εδώ παραμονής τους, όπου σχεδιά
ζεται η διοργάνωση ενός αγώνα μπάσκετ, καθώς επίσης και επισκέψεις των Ευζώνων σε διάφορα Ελληνοαμερικανικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη συμμετοχή τμήματος Αμερικανών πεζοναυτών στην παρέλαση του 2014, το οποίο πιθανόν θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μπάντα του στρατού.


Απορίες και ερωτηματικά προκάλεσε η προτροπή του κ. Γαλάτουλα προς τα ΜΜΕ, μέσω της οποίας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να στηρίξουν την παρέλαση και αν θέλουν να “χτυπάνε” κάποιον, να το κάνουν σε προσωπικό επίπεδο, καθώς όπως δήλωσε “εμένα δεν με απασχολεί αν με χτυπάνε ”.


Η γραμματέας της παρέλασης Νάνσυ Μπίσκα, κατέθεσε πρόταση να πραγματοποιηθεί εγκαίρως μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου, όπου θα διευκρινιστούν επίσημα οι όροι συμμετοχής και η διαδικασία επιλογής και παράλληλα θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την αντικειμενικότητα του διαγωνισμού για την εκλογή της Μις Ανεξαρτησίας.

“Τα παιδιά φοβούνται να έρθουν στον διαγωνισμό γιατί δεν ξέρουν τα κριτήρια και κάποιες φοιτήτριες μου με ρώτησαν αν είναι στημένη η διαδικασία” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπίσκα, η οποία στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ενεργά με την οργάνωση του εν λόγω διαγωνισμού.

“Δεν υπάρχουν στημένα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλοιωθούν οι βαθμολογίες των κριτών” ανέφερε η κ. Ελένη Ψαρά, η οποία εκφράζοντας την αντίθεση της στις κυοφορούμενες φήμες , επεσήμανε ότι κατά την τετραετή συμμετοχή της στην επιτροπή κριτών του διαγωνισμού, δεν παρατηρήθηκε καμία περίπτωση φτιαχτών αποτελεσμάτων και όλα όσα απαξιωτικά σχόλια κυκλοφορούν, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας αυτών που τα διαδίδουν.

Αναφορά στην έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Σταθάκειο, καθώς επίσης και στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και στον διαγωνισμό ανάδειξης της Μις Ανεξαρτησίας 2014 έκανε ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης, ο οποίος εστιάζοντας στο θέμα αντικειμενικότητας του διαγωνισμού Μις Ανεξαρτησία, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην πολιτιστική επιτροπή, δεν ακούστηκε κανένα παράπονο που να μειώνει το κύρος του διαγωνισμού και κλείνοντας, επεσήμανε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής λειτουργούν με βάση τους υπάρχοντες κανόνες , οι οποίοι εξασφαλίζουν την διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο κ. Αρώνης απηύθυνε έκκληση σε όλους να παροτρύνουν τις νέες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ανάδειξης της Μις Ανεξαρτησίας δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς, υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός για την Μις Ανεξαρτησία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου στο “Σταθάκειο”.

Η επόμενη πανομογενειακή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στο Σταθάκειο .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8173&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.12.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote