Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κύπρος: Σκληρή κριτική σε Κυπριακή και Ελληνική ηγεσία από τους Οικολόγους
Κύπρος: Σκληρή κριτική σε Κυπριακή και Ελληνική ηγεσία από τους Οικολόγους Εκτύπωση E-mail
14.12.13

Βλέπουν υπαναχώρηση από τις αρχικές θέσεις για το κοινό ανακοινωθέν, ενώ χαρακτήρισαν την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Αθήνα ως ακατανόητη πράξη πολιτικής ασυνέπειας.

Επίθεση στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε το Κίνημα Οικολόγων με αφορμή την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα την οποία καταδίκασαν αλλά και για μια δηλωσή του στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα

Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοιίνωσή τους σε μια ακατανόητη πράξη πολιτικής ασυνέπειας δέχτηκε την επίσκεψη Νταβούτογλου λίγες ώρες πριν ταξιδεύσει στο ψευδοκράτος. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης προέβηκε σε μια πρωτοφανή δήλωση για δήθεν «διεθνή κυριαρχία» για την Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση.

Δεν ξέρουμε ποια συνεννόηση τονίζεται στην ανακοίνωση υπάρχει μεταξύ Κυπριακής Κυβέρνησης και Ελληνικής, πάντως αυτές οι δηλώσεις παραπέμπουν σε εγκατάλειψη της θέσης για «μία και αδιαίρετη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα».

Οι Οικολόγοι διαβλέπεουν πίσω από την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα μια προσπάθεια να παρουσιασθεί σαν ο ειρηνοποιός που έφερε συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν και άνοιξε το δρόμο για απευθείας διαπραγματεύσεις.

Το σενάριο αυτό υποστηρίζουν οι Οικολόγοι ενισχύεται και από τις πληροφορίες για υπαναχώρηση της Κυπριακής πλευράς από τις αρχικές τις θέσεις για το κοινό ανακοινωθέν.

Αν σε αυτό το σχεδιασμό συμμετέχει η Κυπριακή και η Ελληνική Ηγεσία τότε τα δύσκολα και επικίνδυνα που θα ακολουθήσουν θα είναι χειρότερα του σχεδίου Ανάν και θα κάνουν τις υποχωρήσεις Χριστόφια να φαίνονται παιδικά παραπτώματα καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.
    
    
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8170&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote