Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Υποσιτίζεται ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη
Υποσιτίζεται ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
28.11.13

Μία πόλη, δύο όψεις. Αυτή είναι η Νέα Υόρκη των πολύ πλούσιων και των πολύ φτωχών, μια πόλη όπου 20% των παιδιών, δηλαδή ένα στα πέντε, δεν έχει αρκετό φαγητό στο σπίτι του, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι το ποσοστό των ανηλίκων που υποσιτίζονται αυξήθηκε κατά 10% μέσα σε μια τετραετία.

Ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη παλεύει με την πείνα την τελευταία τριετία. Αιτία οι περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και οι ζημιές που προκάλεσε στην πόλη ο τυφώνας Σάντι

Ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη παλεύει με την πείνα την τελευταία τριετία. Αιτία οι περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και οι ζημιές που προκάλεσε στην πόλη ο τυφώνας Σάντι

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τον «Συνασπισμό ενάντια στην πείνα», παραθέτει ως αιτίες για την αύξηση των υποσιτιζόμενων ανηλίκων τον τυφώνα Σάντι που έπληξε πέρυσι τις ανατολικές πολιτείες, τις περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων και τις αδυναμίες που εξακολουθεί να παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.

Η έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Μπρονξ, όπου το 36% των κατοίκων και το 49% των παιδιών δεν είχαν αρκετά χρήματα για ισορροπημένα γεύματα από το 2010 έως το 2012.

Ο Τζόελ Μπεργκ, ο διευθυντής του «Συνασπισμού», υποστήριξε ότι η συνέχιση των περικοπών στον προϋπολογισμό προμηνύει ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη». «Την ίδια ώρα που οι πλούσιοι τρέφονται καλύτερα από ποτέ, ένας στους έξι γείτονές μας παλεύει με την πείνα.

Η πρόσφατη ομοσπονδιακή περικοπή των κουπονιών για τρόφιμα θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα», επισήμανε. Για το 1,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζους που βασίζονται στα κρατικά επιδόματα για το φαγητό τους, οι περικοπές αυτές σημαίνουν ότι μια τριμελής οικογένεια χάνει 29 δολάρια τον μήνα, ποσό που αντιστοιχεί σε 20 γεύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας στους έξι Νεοϋορκέζους -δηλαδή 1,3 - 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι- δεν είχε αρκετό φαγητό την περίοδο 2010-12, ενώ η ζήτηση στα λαϊκά συσσίτια και στις διανομές τροφίμων αυξήθηκε κατά 10% φέτος, όταν όμως οι πόροι τους, από τις κρατικές ενισχύσεις και τις ιδιωτικές δωρεές, μειώθηκαν κατά 57%.

«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης είναι σήμερα χαμηλότερο σε σχέση με πριν από μια δεκαετία. Η φτώχεια, η πείνα και ο αριθμός των αστέγων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», τόνισε ο Μπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι ένας στους πέντε -ή 1,7 εκατομμύρια- ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ταυτόχρονα ανοίγει θεαματικά η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, καθώς στη Νέα Υόρκη το μέσο εισόδημα για όσους ανήκουν στο 5% των φτωχότερων δεν ξεπερνάει τα 8.993 δολάρια, όταν το αντίστοιχο για το 5% των πλουσιότερων κυμαίνεται στα 436.931 δολάρια - 49 φορές μεγαλύτερο.

Ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8144&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote