Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Microsoft: Θα συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας
Microsoft: Θα συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
28.11.13

Τη δέσμευση της εταιρίας Microsoft να συνεχίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Ντον Γκράνθαμ (Don Grantham) κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συμβάλλοντας, όπως τόνισε, στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκράνθαμ εστίασε στο δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας και δεσμεύτηκε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια τα οποία θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες, που θα λειτουργήσουν θετικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην έναρξη λειτουργίας του contact center στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός, όπως τονίζουν, ότι η Microsoft δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά, τόσο μέσα από το ευρύ δίκτυο συνεργατών της που αριθμεί 1.900 ελληνικές εταιρείες, όσο και μέσα από έμπρακτες πρωτοβουλίες για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία που τελούνται μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας, που στηρίζει πάνω από 200 start ups και περισσότερους από 2.000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8143&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων