Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αμερικανικά Β-52 πέταξαν στην απαγορευμένη ζώνη της Κίνας
Αμερικανικά Β-52 πέταξαν στην απαγορευμένη ζώνη της Κίνας Εκτύπωση E-mail
27.11.13

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν στη ζώνη εναέριου ελέγχου που δημιούργησε μονομερώς το Πεκίνο πάνω από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, στα διαφιλονικούμενα νησιά Ντιαογού, χωρίς να λάβουν προηγουμένως άδεια, σε ένα σαφές μήνυμα αμφισβήτησης της ζώνης αυτής.

Οπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, τα αεροπλάνα, που δεν έφεραν κανένα όπλο, απογειώθηκαν από το νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό τη Δευτέρα.«Την προηγούμενη νύχτα κάναμε μια άσκηση προγραμματισμένη εδώ και καιρό, στη διάρκεια της οποίας δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Γκουάμ», εξήγησε στον Τύπο ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στην Κίνα δεν είχε παρουσιαστεί εκ των προτέρων κανένα σχέδιο της πτήσης και η αποστολή ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα συμβάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα δύο αεροσκάφη παρέμειναν «για λιγότερο από μία ώρα» στην «ζώνη εναέριου ελέγχου», που δημιούργησε μονομερώς το Πεκίνο πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Ντιαογού κατά την Κίνα, Σενκάκου κατά την Ιαπωνία, και την οποία η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει «εμπρηστική».

Το Πεκίνο δημιούργησε μια ζώνη εναέριου ελέγχου αιφνιδιαστικά το Σάββατο πάνω από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Πλέον, η Κίνα απαιτεί κάθε αεροσκάφος που πραγματοποιεί πτήση πάνω από την περιοχή αυτή να παρουσιάζει εκ των προτέρων το ακριβές σχέδιο πτήσης του, να δηλώνει σαφώς την ταυτότητά του και να διατηρεί τηλεπικοινωνίες που επιτρέπουν να απαντά γρήγορα και επαρκώς στις αιτήσεις αναγνώρισης των κινεζικών αρχών, διαφορετικά θα υπάρξει επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων.

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Κίνα και η Ιαπωνία θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους για τα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας μέσω της διπλωματικής οδού. «Η πολιτική που ανακοίνωσε η Κίνα το Σαββατοκύριακο είναι άσκοπη και εμπρηστική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8142&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote