Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ανακοινώθηκαν οι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης
Ανακοινώθηκαν οι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης Εκτύπωση E-mail
26.11.13

Της Χαράς Σαριδάκη

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Νέας Υόρκης Tσαρλς Σούμερ και ο προταθείς από τον πρόεδρο Ομπάμα πρέσβης των ΗΠΑ στην Νορβηγία Γεώργιος Τσούνης, θα είναι οι τελετάρχες της φετινής εθνικής παρέλασης στην Νέα Υόρκη.

Τα ονόματα των τελεταρχών - τα οποία για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι είχε δημοσιεύσει πριν από ένα μήνα η Ομογενειακή εφημερίδα greeknews -ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ παράλληλα παρουσίασε στους παρόντες και τους δύο συμπροέδρους της επιτροπής, τον καρδιοχειρουργό Δρ. Κώστα Πλέστη και τον επιχειρηματία Γιώργο Παντελίδη.

«Η Ελληνική παρέλαση είναι ο καθρέφτης της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη και επειδή ζω στο Μανχάταν, το γνωρίζω από ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν την παρέλαση και μας κρίνουν .Είναι τιμή για μένα που με επιλέξατε για συμπρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως και θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να κάνουμε το καλύτερο», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δρ. Πλέστης.

Ο Γιώργος Παντελίδης ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο που του έκανε την τιμή να τον διορίσει στη θέση αυτή και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της παρέλασης.

Η φετεινή αύξηση του αριθμού εκτύπωσης των λαχνών από 10,000 σε 15.000, ήταν η αιτία που δεν παραδόθηκε ακόμη σε κυκλοφορία το λαχείο της παρέλασης ανέφερε ο υπεύθυνος Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος υποσχέθηκε στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, να έχει έτοιμα τα λαχεία προς διάθεση.

Ο κ. Γκουρνέλος ευχαρίστησε επίσης τον δικηγόρο Jeffrey Goodman, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά με το ποσόν των 5.000 δολαρίων αποτελεί τον μέγα χορηγό του λαχείου, ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στους ομογενείς, ζήτησε την συμπαράσταση όλων των συλλόγων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στοχος των 100.000 δολαρίων που έχει οριοθετηθεί από πέρυσι.

Έχοντας σαν στόχο την συγκέντρωση του ποσού των 100.000δολαρίων από την έκδοση του λευκώματος της παρέλασης , η Κ. Ελένη Ψαρά ζήτησε την συνδρομή όλων των φορέων , ενώ ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος , εστιάστηκε στην αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της επιτροπής παρέλασης , τονίζοντας παράλληλα την έγκαιρη επιλογή των τελεταρχών.

Σχετικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν από την παρέλαση και η οποία είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στο terrace on the park, ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας ανακοίνωσε, ότι η επιτροπή παρέλασης προσανατολίζεται στην εύρεση οικονομικού χορηγού της εκδήλωσης, καθώς επίσης και νέων ανθρώπων που θα αναλάβουν την ευθύνη διοργάνωσης της.

Επίσης ανακοινώθηκε και για εφέτος συνοδός της αποστολής των Ευζώνων ο κ. Γρηγόρης Νοδάρος, ενώ τον συντονιστικό ρόλο μεταξύ Ομοσπονδίας και των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων, ανέλαβε ο έχων σημαντική εμπειρία και συμμετοχή Θεόδωρος Μοσχοκάρφης

Στην συνεδρίαση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Κύπριου πρώην προέδρου Γλαύκου Κληρίδη , καθώς επίσης και του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντυ όπου εφέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την δολοφονία του.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς, ο συμπρόεδρος του τιμητικού δείπνου στο Χίλτον Γεώργιος Κίτσιος και οι πρώην πρόεδροι Νίκος Διαμαντίδης και Απόστολος Τομόπουλος.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8140&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote