Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το μήνυμα Παπούλια για το Πολυτεχνείο: Αγώνας αποφασιστικός αλλά ειρηνικός
Το μήνυμα Παπούλια για το Πολυτεχνείο: Αγώνας αποφασιστικός αλλά ειρηνικός Εκτύπωση E-mail
17.11.13

Τον διδακτικό χαρακτήρα της ειρηνικής αντίστασης των αγωνιζόμενων στο Πολυτεχνείο υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την εξέγερση των φοιτητών.

Ο Κάρολος Παπούλιας τονίζει ότι «Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία» και επισημαίνει «έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη Δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη».

Αναλυτικά:

«Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία. Εδωσαν μια ηρωική μάχη για τη Δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη

Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός- πέρασαν σαράντα χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς».

iefimerida

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8126&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote