Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ‘Δεν κάνεις ούτε για αρχηγός της αντιπολίτευσης’
‘Δεν κάνεις ούτε για αρχηγός της αντιπολίτευσης’ Εκτύπωση E-mail
10.11.13

Αποφασισμένος να σηκώσει το «γάντι» που «πέταξε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να σηκώσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης προσωπικά με τον Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της αποψινής τοποθέτησής του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η απάντηση που πρέπει να δοθεί απόψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι «σκληρή» και να αφορά όλα τα... πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα: Από τη στήριξη των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων (όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση της ΕΡΤ), μέχρι και τις αιχμές που έχει εξαπολύσει ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του κατά ξένων επενδυτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ερμηνεύσει ως «απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την πολύπλευρη κρίση» την κατάθεση πρότασης μομφής στην κυβέρνηση εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

«Ηταν σαν πισώπλατη μαχαιριά και επιβεβαιώνει ότι δεν κάνετε ούτε για αρχηγός της αντιπολίτευσης, πόσω μάλλον για πρωθυπουργός», πρόκειται να πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλαίσιο
Στο ίδιο πλαίσιο στρατηγικής, θα καταγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πάνω στα ερείπια της χώρας και με τη στάση του δείχνει να μη θέλει να βγει η χώρα από την κρίση. Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αναδείξει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα παραθέσει σειρά δηλώσεων του ίδιου του κ. Τσίπρα αλλά και κορυφαίων στελεχών του (με τελευταία αυτή του Μ. Γλέζου), προκειμένου να τεκμηριώσει τη θέση του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε όραμα για τη χώρα.

Μέσα από αυτή την ολομέτωπη επίθεση που θα εξαπολύσει, ο πρωθυπουργός θέλει να πετύχει:

1 Τη συσπείρωση των βουλευτών και των στελεχών του κόμματός του, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και τα σενάρια περί υιοθέτησης αντι-δημοφιλών μέτρων να προκαλούν τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ.

2 Την ακύρωση της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την ουσία και την πρόκληση φθοράς στην εικόνα του Αλ. Τσίπρα.

3 Την τόνωση του κομματικού ηθικού των ψηφοφόρων της Νεας Δημοκρατίας

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σαμαράς θα τονίσει, απευθυνόμενος κυρίως προς την κοινή γνώμη αυτή τη φορά, ότι «η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τη μνημονιακή εποχή» και πως «σε πολύ λίγο, θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Θα δεσμευθεί ότι πρώτο μέλημά του είναι η ανακούφιση των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων και θα επισημάνει -στην προσπάθεια πολιτικής ακύρωσης του ΣΥΡΙΖΑ- ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επιστροφή στην πρόοδο και την ευημερία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ανησυχούν για την έκβαση της αποψινής ψηφοφορίας, καθώς θεωρούν ότι οι βουλευτές της ΝΔ παρά τις όποιες διαφωνίες, ενστάσεις ή αντιρρήσεις έχουν, θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

ΜΑΞΙΜΟΥ
Θα μπει φρένο στο ελεγχόμενο «αντάρτικο»

Οι πιο αισιόδοξοι στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η αποψινή θετική ψήφος προς την κυβέρνηση θα «φρενάρει» τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα τις γκρίνιες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Μετά την Κυριακή και την αναμενόμενη ψήφο στήριξης της κυβέρνησης οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα δυσκολευθούν να καταψηφίσουν σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η φορολογία στα ακίνητα, διότι έτσι θα είναι σαν να αρνούνται την ψήφο που έδωσαν πριν από λίγες ημέρες υπέρ της συνέχισης της πολιτικής της κυβέρνησης», ανέφεραν.

Με τη δημοσιοποίηση της κίνησης Τσίπρα πολλές πρωτοβουλίες που επρόκειτο να αναληφθούν από στελέχη της ΝΔ ανεκόπησαν. Μία εξ αυτών είναι η αποστολή επιστολής στον κ. Στουρνάρα από ομάδα 10 βουλευτών, οι οποίοι επρόκειτο να του ζητήσουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η επιστολή δεν «έφυγε» ακόμη για το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, ούτε έχουν υπογράψει οι βουλευτές που έλεγαν ότι θα το κάνουν. Την ίδια ώρα, βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των «ανταρτών», διευκρίνιζαν και την Παρασκευή -πρώτη ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας- ότι «η πρόθεσή τους δεν ήταν ποτέ η ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά απλώς η διόρθωση ορισμένων πολιτικών της».

Με βάση και αυτά τα δεδομένα, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός θα βγουν ενισχυμένοι από την τριήμερη διαδικασία και την αποψινή ψηφοφορία και έτσι -σημειώνουν τα ίδια στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά- θα έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες θα συνεχιστούν σε πρώτη φάση μέχρι την Πέμπτη και θα επαναληφθούν αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8116&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote