Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει καταγραφεί» πλήττει τις Φιλιππίνες
«Ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει καταγραφεί» πλήττει τις Φιλιππίνες Εκτύπωση E-mail
09.11.13

Ένας από τους πιο ισχυρούς τροπικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη, πλήττει τις Φιλιππίνες, απειλώντας εκατομμύρια κατοίκους και έχοντας ήδη στερήσει την ζωή σε 3 ανθρώπους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν χτύπησε τις Φιλιππίνες με ανέμους που έφθαναν ως και 315 χλμ/ώρα, σκόρπισε την καταστροφή στα κεντρικά της χώρας. Δρόμοι πλημμύρισαν, πολλές περιοχές έμειναν δίχως ρεύμα και χωρίς τηλεπικοινωνίες, ενώ ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους: οι δυο από ηλεκτροπληξία σε συμβάντα που σχετίζονται με τον τυφώνα και ο τρίτος από κεραυνό. Επτά άτομα έχουν τραυματιστεί. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα σε 20 διαφορετικές επαρχίες.

Η περιοχή παλεύει να ανακάμψει μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου τον περασμένο μήνα που έχει αφήσει άστεγους χιλιάδες πολίτες.

Στο νησί Μποχολ- το οποίο επλήγη περισσότερο από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ κατά τον οποίο έχασαν την ζωή τους 200 άνθρωποι- οι άστεγοι ανέρχονται σε περίπου 5.000 και εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8115&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote