Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Το “Ομήρειο”βραβείο στην εκπαιδευτικό Αθηνά Κρομμύδα
Το “Ομήρειο”βραβείο στην εκπαιδευτικό Αθηνά Κρομμύδα Εκτύπωση E-mail
08.11.13

Του Σάκη Σερέτη

Αποδεικνύοντας εμπράκτως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την υποστήριξη και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας , η Χιακή Ομοσπονδία απένειμε το βράδυ του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, το “Ομήρειο” βραβείο στην καταξιωμένη εκπαιδευτικό και διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ Αθηνά Κρομμύδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από τριακόσιοι πενήντα ομογενείς , μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα Ελληνοαμερικανικά ημερήσια και απογευματινά σχολεία της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος , ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ο γερουσιαστής Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά , ενώ μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου διαβάστηκε από το ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ Παύλο Παλαιστίδη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρήστος Στρατάκης , ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο και την πολύχρονη προσφορά της Αθηνάς Κρομμύδα στην Ελληνοαμερικανική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της ομογένειας στην απονομή του 34ου ” Ὁμήρειου”βραβείου .

Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κ. Αθηνά Κρομμύδα ,ανέφερε “δέχομαι το Ομήρειο Βραβείο εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών που αναλώνονται ακάματα στην έδρα προσφέροντας τη ψυχή τους και θυσιάζοντας τα σπλάγχνα τους στον Προμηθειακό Γύπα της Γνώσης.

Εκ μέρους όλων των δάσκαλων, των σύγχρονων Προμηθέων που αγόγγυστα προσφέρουν το Φως της Γνώσης, χωρίς να υπολογίζουν το εναγώνιο τίμημα. Την ύψιστη αυτή τιμή που μου βαραίνει τους ώμους και καίει τα σωθικά τη χρωστώ σε όλους και σε όλα που με έθρεψαν , με μεγάλωσαν και στάθηκαν δίπλα μου στον αγώνα τον καλό της Γνώσης και της Πίστης.

Τη χρωστώ στους γονείς μου, τους υπέροχους εκείνους χριστιανούς , τους αγράμματους φιλόσοφους που πίστεψαν σε μένα και στα δώδεκα μου χρόνια μου είπαν... Πήγαινε κόρη μου να μάθεις γράμματα....”

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και την απονομή του βραβείου ,πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου , όπου η κ. Αθηνά Κρομμύδα συνομίλησε με εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά με την πορεία της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8113&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote