Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Για κακούργημα στον ανακριτή ο Καρχιμάκης -Ειχε έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι του
Για κακούργημα στον ανακριτή ο Καρχιμάκης -Ειχε έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι του Εκτύπωση E-mail
01.11.13

Το κατώφλι του 3ου τακτικού ανακριτή, Δημήτρη Φούκα ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, θα περάσει στις 8 Νοεμβρίου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
 

Σύμφωνα με το Μega ο πρώην υπουργός θα απολογηθεί για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, καθώς μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το γραφείου του κ.Καρχιμάκη εντοπίστηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007.

Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν «βαθμό ασφαλείας» και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έφτασαν στα χέρια του κ. Καρχιμάκη από έναν πρώην υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το capital.gr, η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ήρθε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με την οποία η υπογράφουσα ισχυρίζεται ότι το 2005 ο κ. Καρχιμάκης, σε συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΥΠ, απευθυνόμενος προς μια εξ αυτών της είπε: «Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».

Μετά τη συνένωση των δικογραφιών για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ο τρίτος τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, προχωρεί στην υποβολή νέου αιτήματος δικαστικής συνδρομής, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία μετά από μια πολύ σημαντική μαρτυρική κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στον ανακριτή, πρόσωπο, το οποίο έδωσε στοιχεία για αλλοδαπό που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1997 έως το 2010 με άλλη ιδιότητα από την πραγματική του και όπως κατήγγειλε, οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8097&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote