Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΜΕΣΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΜΕΣΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
31.10.13

Το ετήσιο Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας θα λάβει χώρα υ πό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 (8.00 π.μ. - 2.30 μ.μ.), στο Λύκειο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ημερήσια και στα απογευματινά/Σαββατιανά σχολεία της περιοχής και περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων και
ομιλιών καλύπτοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο του αγγλικού όσο και του ελληνικού προγράμματος.
Το Σεμινάριο θα αρχίσει με την ομιλία του Δρ. Ron Valenti με θέμα : « Leadership: Making the Home-School Connection ».

Οι εκπαιδευτικοί του Αγγλικού Προγράμματος θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις που ετοίμασε η εταιρία Catapult Learning σε συνεργασία με τους διευθυντές των ημερησίων σχολείων. Παράλληλα, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα βασισμένο στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της Ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί, με ειδίκευση και πείρα στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, όπως ο κ. Al Martino , διευθυντής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών και ESL του Πανεπιστημίου SUNY , Albany και καθηγητής Παιδαγωγικών στο College of St . Rose . Επίσης, η κ. Βίβιαν Σελενίκα , διευθύντρια του Long Island City High School .
Έχουν επίσης προσκληθεί Έλληνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα ο διευθυντής του κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου, κ. Παναγιώτης Ανδρέου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δείγμα του Προγράμματος Σπουδών για την Ελληνική Γλώσσα – Επίπεδο Β .
Το Πρόγραμμα Σπουδών εκπονείται από τον κ. Ανδρέου στο πλαίσιο συνεργασίας του
Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας με το Ινστιτούτο, θεωρείται δε ως απαραίτητο για την αναγνώριση των ελληνικών σπουδών των μαθητών από τα δημόσια σχολεία. Ο κ. Ανδρέου θα κάνει μάλιστα ειδική παρουσίαση με θέμα « Η προφορά στο γλωσσικό μάθημα: Ζητήματα διδασκαλίας και εκμάθησης».
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει επίσης «ανοικτή συζήτηση» με θέμα « Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σήμερα και προοπτικές για το μέλλον» .
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής
Περιφέρειας στον αριθμό (212) 570-3552.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8094&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 31.10.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote