Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου στην Νέα Υόρκη
Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
27.10.13

Νέα Υόρκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στους Ομογενείς η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίγοκλου “8 ώρες + 35 λεπτά”, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου στον φιλόξενο χώρο του Ελληνικού Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Νέας Υόρκης από το Σύλλογο Αθηναίων και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής.

Ο τίτλος του βιβλίου στηρίζεται στην χρονική διάρκεια της πτήσης Νέας Υόρκης-Αθήνας, ενώ το περιεχόμενο του βιβλίου καταγράφει τις μνήμες και τα βιώματα μιας οικογένειας μεταναστών που συμπορεύονται με την ιστορία της Ελλάδας για ένα σχεδόν αιώνα, μέχρι τις σημερινές μέρες της μεγάλης κρίσης.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο διευθυντής του Γραφείου Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε για τη σημασία προβολής στον αμερικανικό χώρο της σημερινής λογοτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, για το βιβλίο μίλησε ο ποιητής και καθηγητής κοινωνιολογίας στο Κολέγιο Κουήνς Νίκος Αλεξίου, ο οποίος βιώνοντας ο ίδιος το «ενδιάμεσο» που χαρακτηρίζει την ψυχοσύνθεση του κόσμου της μετανάστευσης, υπέβαλε ερωτήματα στην συγγραφέα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αναδειχτούν εικόνες, θύμησες, αναζητήσεις και πραγματικότητες που συνθέτουν την ανυπόταχτη, αλλά πάντα ανήσυχη ψυχή του Έλληνα στον τόπο και τον χρόνο της ιστορίας και του μέλλοντος.

Μιλώντας για το βιβλίο η συγγραφέας, αποκάλυψε ότι έχει σαν αφετηρία το ταξίδι στην Αθήνα ενός Ελληνοαμερικανού τρίτης γενιάς, όπου εκεί ανακαλύπτοντας τις οικογενειακές του ρίζες, ανακαλύπτει και κάποιες διαφορές σχετικά με την πατρίδα που έμαθε από αφηγήσεις και βιβλία. Ήταν Ιούλιος του 1940 και η οικογένεια Αργυρίου είχε επιβιβαστεί στο υπερωκεάνιο «Νέα Ελλάς» για την Αμερική. Πρόκειται για μια συνταρακτική ιστορία που ξεκινά από τη Μικρασιατική καταστροφή, διαπερνά πολέμους, Χούντα και Μεταπολίτευση και φτάνει έως τις μέρες της μεγάλης κρίσης. Μια παράξενα οικεία ιστορία ενός αιώνα, σε 8 ώρες και 35 λεπτά ακριβώς.

Όπως ανέφερε η κ.Τσαλίκογλου το βιβλίο θα εκδοθεί και στην αγγλική γλώσσα και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθηναίων κ. Πάνο Αδαμόπουλο, όπως επίσης και άλλους συνδιοργανωτές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως τον κ. Ηλία Νεοφώτιστο, καθώς και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Την βραδιά έκλεισε ο Σεραφείμ Λάζος με ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8086&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.10.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote