Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Άρχισαν οι συνεδριάσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Άρχισαν οι συνεδριάσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
26.10.13

Της Χαράς Σαριδάκη

Με κεντρικό ζητούμενο την αναβάθμιση της παρέλασης και την καθολική συμμετοχή της Ομογένειας, ξεκίνησαν και εφέτος οι Πανομογενειακού χαρακτήρα συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Πέτρου Γαλάτουλα, ο οποίος σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αποτελεί την φετεινή επιλογή για την προεδρία της επιτροπής παρέλασης.

Καλωσορίζοντας τους ελάχιστους παρευρισκομένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και τόνισε την σημασία συμμετοχής των Ομογενών στην εκλογική διαδικασία , ιδιαίτερα δε στην περιοχή της Αστόριας, όπου ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος Κώστας Κωνσταντινίδης διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Υόρκης.

Εστιάζοντας στους ψηφοφόρους τρίτης ηλικίας που για ευνόητους λόγους, αδυνατούν να προσέλθουν στις κάλπες , ο κ. Τσεκερίδης απηύθυνε έκκληση να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στην προετοιμασία της παρέλασης , ανέφερε ότι όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι της επιτροπής παρέλασης, έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του σχετικά με την επιτυχία της φετεινής παρέλασης ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας , αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στην προσφορά των ολίγων παρόντων και παράλληλα ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει να πλαισιώνονται οι διάφορες υποεπιτροπές. Αναφορικά με το τιμητικό δείπνο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την παρέλαση στο ξενοδοχείο Χίλτον, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι και εφέτος ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας , έχοντας σαν συνυπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Κίτσιο.

Παράλληλα ανέφερε ότι ήδη έχουν κατατεθεί και οι δυο πρώτες επιταγές ύψους 5.000 δολαρίων έκαστη, από τον Φίλιπ Κρίστοφερ και το ζεύγος Ιωάννη και Ελένη Ψαρά, ενώ σχετικά με το πρόγραμμα επίσκεψης και παραμονής των Ευζώνων στην Νέα Υόρκη , ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί η διάρκεια του ,προκειμένου να πραγματοποιηθούν κάποιες επισκέψεις ένστολων ανδρών της προεδρικής φρουράς σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζοντας την περυσινή προσφορά μιας γιγάντιας Ελληνικής σημαίας από την προεδρική φρουρά ο κ. Γαλάτουλας, ανέφερε ότι για εφέτος εξετάζεται το ενδεχόμενο να την κρατούν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες των Ελληνοαμερικανικών σχολείων , οι οποίοι αναμένεται να ηγηθούν της φετεινής παρέλασης,.

Την απουσία των πρώην πρόεδρων της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και των προηγούμενων προέδρων της επιτροπής παρέλασης από τις διεργασίες της Πανομογενειακής συγκέντρωσης καυτηρίασε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας και τονίζοντας ότι μια επιτυχημένη παρέλαση στηρίζεται από τις προσπάθειες όλων , στην συνέχεια κάλεσε τους απόντες να στρατευθούν και με άξονα την επιτυχία της παρέλασης, να προσφέρουν ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Αναφερόμενος στην καθιέρωση του Μαρτίου σαν τον μήνα Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς ο κ. Γαλάτουλας , απηύθυνε έκκληση προς τους φορείς των διαφόρων περιοχών της Νέας Υόρκης, να συνεργαστούν με την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων και να εντάξουν τις διάφορες προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις τους στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας εστιάζοντας στην οικονομική επιτυχία της παρέλασης , αναφέρθηκε στην σκέψη να ενοικιαστεί ένας μεγάλος χώρος στο κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης, όπου μετά την παρέλαση θα δοθεί ευκαιρία σε όλους με ένα μικρό εισιτήριο, να γιορτάσουν την εθνική επέτειο , απολαμβάνοντας μουσική και διάφορα φαγητά που θα προσφέρουν αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου .

Δίνοντας έμφαση στην συνολική παρουσία και αξιοπρεπή εμφάνιση των τμημάτων που θα συμμετέχουν στην παρέλαση, Ο κ. Γαλάτουλας εξέφρασε την σκέψη να αξιολογούνται τα τμήματα και το καλύτερο, θα συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα τμήματα της παρέλασης για την επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά στους τελετάρχες της παρέλασης, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Μάριο Κουόμο δεν θα παραβρεθεί και ζήτησε να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις , οι οποίες θα περιλαμβάνουν το βιογραφικό και την συναίνεση του προτεινόμενου.

Τέλος ανακοινώθηκε ο κ. Βασίλειος Γκουρνέλος σαν υπεύθυνος της κυκλοφορίας του λαχείου και η κ. Ελένη Ψαρά, σαν επικεφαλής της επιτροπής του λευκώματος της παρέλασης με βοηθό τον νεαρό οδοντίατρο Μιχάλη Κοκολή, ενώ την γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής παρέλασης , ανέλαβε η δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8085&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 28.10.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote