Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι «κόκκινες γραμμές» στο τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ
Οι «κόκκινες γραμμές» στο τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
26.10.13

Τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας, όπως διαμορφώνονται μέσω της νέας προγραμματικής συμφωνίας του κυβερνητικού συνασπισμού, μετέφερε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, σε κατ' ιδίαν συνάντηση, περίπου 15 λεπτών, που είχαν χθες το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προσήλθε στη Σύνοδο του ΕΛΚ μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα, θέλοντας με αυτή την κίνηση να δείξει την απόλυτη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών, επανέλαβε στην κ. Μέρκελ ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, μετέφερε την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί ένα γενικό λουκέτο στις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, όπως εισηγείται η τρόικα.        

Εξάλλου, τη συντονισμένη πίεση της Ελλάδας και των υπόλοιπων κρατών του μεσογειακού τόξου για άμεσες κοινοτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, επιβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος χθες το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ έδωσε εκ νέου έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στροφή. Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είχε προηγηθεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ και κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.     

«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε για περισσότερη Ευρώπη, για μια καλύτερη Ευρώπη, με ψηφιακή ένωση, τραπεζική ένωση, για περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Θέσεις εργασίας ιδιαίτερα για τη νέα γενιά», ανέφερε ο έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αλλά είμαστε εδώ, επίσης, για να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε τη σωστή λύση στο διαχρονικό, οξύ πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Πρόβλημα υψίστης σημασίας, ειδικά για τις μεσογειακές χώρες και τις χώρες του Νότου... Πολλοί οι στόχοι. Πηγαίνουμε μπροστά».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8084&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote