Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στη Ν.Δ. δήλωση Μιχελάκη για Βενιζέλο και υποβρύχια
Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στη Ν.Δ. δήλωση Μιχελάκη για Βενιζέλο και υποβρύχια Εκτύπωση E-mail
21.10.13

Σφίγγει τις πιέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία καθώς της υπενθυμίζει δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη, όταν το 2012 μιλούσε για ευθύνες Βενιζέλου στην υπόθεση της σύμβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά του 2010.

Μετά από αυτή την «υπενθύμιση» του ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρον έχει πως θα αποφύγει η Νέα Δημοκρατία τις ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και την ανάλογη πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, όταν μόλις πριν από ένα χρόνο κορυφαία στελέχη της έλεγαν τα αντίθετα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρει  ότι ενδεχόμενη «κάλυψη» στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι για λόγους «πολιτικών και κυβερνητικών ισορροπιών».
 
Σε άτυπη ενημέρωσή της η Κουμουνδούρου παρουσιάζει δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εκτελούσε χρέη εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.
 
Τότε ο κ. Μιχελάκης έβαζε στο κάδρο τον νυν αντιπρόεδρο της δικομματικής κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο για τη σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά του 2010.
 
Η δήλωσή του, που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:
 
«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε ο ίδιος που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».
 
Βασιζόμενος και στην παραπάνω δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τη Ν.Δ. «αν επιμένει στα όσα είχε καταγγείλει ο τότε εκπρόσωπός της [...] ή θα παράσχει κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κύριο Βενιζέλο».
 
Η Κουμουνδούρου διερωτάται επίσης τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δεδομένου ότι -όπως αναφέρει- «πρόκειται για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων υπουργών έχουν εμπλακεί στην υπόθεση».
 
«Για τη σκανδαλώδη σύμβαση του 2010 υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, οι οποίες βαραίνουν τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως επίσης και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου», τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των καταγγελιών του κ. Μιχελάκη το 2012, αλλά και τον αιχμών που άφηνε η Ν.Δ. το 2010 μέσω του τότε τομεάρχη της σε θέματα Άμυνας για «οσμή σκανδάλου», μπορεί να υποθέσει κανείς με ευκολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
 
«Σε αντίθετη περίπτωση», συνεχίζει η Κουμουνδούρου, «θα καταστεί απολύτως σαφές ότι θα παρέχει "κάλυψη" στον κύριο Βενιζέλο για λόγους… πολιτικών και κυβερνητικών ισορροπιών».

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8073&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote