Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα Σαμαρά για την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
Μήνυμα Σαμαρά για την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Εκτύπωση E-mail
16.10.13

Νέο μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Παράλληλα, με αφορμή και την τραγωδία με τους παράνομους μετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα, ζήτησε την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας.

«Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός» τόνισε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα περιστατικά αυτά είναι οι καθημερινές τραγωδίες, που ζει η Ελλάδα για χρόνια. «Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας» υπογράμμισε.

Επίσης ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη κάνοντας ειδική μνεία στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με περισσότερες κοινοτικές πολιτικές, πιο ουσιαστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και καθιέρωση ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος.

Ζήτησε, δε, περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, σταθερή νομισματική ένωση, τη δημιουργία περισσότερων κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών και σταθερό φορολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Τέλος, ο πρωθυπουργός μίλησε για το μεγάλο έργο και την αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Σημείωσε ότι επρόκειτο περί του εθνάρχη που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70 και του ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

«Ο Καραμανλής ήταν ένας Ευρωπαίος οραματιστής και το όραμά του σήμερα είναι περισσότερο ισχυρό από ό,τι στην εποχή του» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πραγματικός Ευρωπαίος οραματιστής, γιατί μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών την εποχή εκείνη κατανόησαν τις τεράστιες δυνατότητα της Ενωμένης Ευρώπης».

Ο κ.Σαμαράς, στο περιθώριο της εκδήλωσης, επισκέφθηκε το ευρω-αμερικανικό επιμελητήριο (European-American Chamber of Commerce) όπου είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη κορυφαίων πολυεθνικών και επιχειρήσεων, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της SAS, Μάικλ Χάγκστρομ, με τον πρόεδρο της IBM Ευρώπης, Χάρυ Βαν Ντόρενμάλεν, με τον παγκόσμιο επικεφαλής της Strategy Accenture, Μαρκ Σπίλμαν, με τον πρόεδρο της Dell, Άνγκους Χέγκαρτι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gowan Group, Ζουλί Γέσεν, με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Europe and CIS at AES και με τον πρόεδρο της Αlcoa Ευρώπης.

Την Τετάρτη, στη μία και μισή το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επισκέψεών του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Euro-Working Group Τόμας Βάιζερ, ενώ το πρωί θα παρακολουθήσει την άσκηση «Πυρπολητής», ανοικτά της Ύδρας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8061&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote