Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το ζήτημα των ναρκωτικών στην ολομέλεια της Βουλής Εκτύπωση E-mail
20.11.07

Το πρόβλημα της τοξικομανίας απασχόλησε την Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, σημείωσε στην εισήγησή του, πως «η ελληνική πολιτεία σύρεται πίσω από το πρόβλημα διαχρονικά και διακομματικά» και πως «η κατάσταση έχει λάβει διαστάσεις χαοτικές».

Ο αριθμός των θυμάτων «είναι τουλάχιστον τριπλάσιος από εκείνον που ανακοινώνεται, η κοκαΐνη βρίσκεται πρώτη στη ζήτηση, η κάνναβις είναι το πρώτο εξαρτησιογόνο που χρησιμοποιείται, η πολυτοξικομανία έχει τρυπήσει στην κυριολεξία τη νεολαία, μαζί με νόμιμα ψυχοτρόπα φάρμακα και με το νόμιμο βεβαίως αλκοόλ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μανώλης Σκουλάκης (ΠΑΣΟΚ) επέρριψε μεγάλες ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για χειροτέρευση όλων των δράσεων μετά το 2004 και τόνισε πως: «Οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να χτυπήσετε τη γροθιά σας να σταματήσει η υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, να γίνουν τα Κέντρα Πρόληψης και τα Κέντρα Υποκατάστασης, τα στεγνά προγράμματα. Τώρα δεν κάνουμε τίποτα».

Ωστόσο, στην παρέμβασή του, ο Χάρης Καστανίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «οι κυβερνήσεις αγνοούν συστηματικά τα πορίσματα των διακομματικών Επιτροπών, τις οποίες συστήνουν ως άλλοθι, όταν οξύνεται κάποιο κοινωνικό πρόβλημα».

Από πλευράς ΚΚΕ, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους υποστήριξε πως «οι αιτίες της τοξικομανίας παράγονται από συγκεκριμένες πολιτικές εξυπηρέτησης του καπιταλισμού» και πως «ο χαρακτήρας των ναρκωτικών είναι βαθιά ταξικός». Το ΚΚΕ διαφωνεί με τα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων, όπως επίσης και το να μπει ο ΟΚΑΝΑ στο ΕΣΥ: «Δεν είναι αρρώστια για να ενταχθούν στο ΕΣΥ οι τοξικομανείς» ανέφερε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής.

Στα κοινωνικά αίτια της χρήσης των ναρκωτικών, στάθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Λεβέντης, διαπιστώνοντας σχετικό έλλειμμα στο πόρισμα της Επιτροπής. «Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ατομοκεντρική. Που δεν υπάρχει ανθρώπινη ζεστασιά» σημείωσε ο βουλευτής του Συνασπισμού, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπενθυμίζεται πως «όλες οι εξαρτησιογόνες ουσίες προκαλούν εθισμό και δημιουργούν κινδύνους. Είναι ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για διεξόδους στους νέους».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Βαΐτσης Αποστολάτος, χρησιμοποιώντας ένα αντι-σύνθημα: «Παίρνεις ναρκωτικά; Είσαι βλάκας», σημείωσε ότι οι έμποροι των ναρκωτικών πρέπει να υποβάλλονται «στις πλέον βαριές ποινές που το δικαιϊκό μας σύστημα μπορεί να επιβάλλει», ενώ παράλληλα οι χρήστες να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς, με κατανόηση και αγάπη. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Βορίδης, πρότεινε την «κήρυξη πολέμου κατά της εμπορίας των ναρκωτικών και επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες».

Ο Α' αντιπροέδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, αφ' ενός στηλίτευσε την αδιαφορία του πολιτικού κόσμου απέναντι στη διόγκωση του προβλήματος, αφ' ετέρου δε, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα θα χρειαστούν και μονάδες απεξάρτησης και από την αλόγιστη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου, γιατί η μάστιγα που έρχεται, είναι πολύ χειρότερη από τα ναρκωτικά», είπε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=806&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote