Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πότε θα γίνουν αισθητές οι κλιματικές αλλαγές; Επιστήμονες προβλέπουν την ακριβή χρονολογία
Πότε θα γίνουν αισθητές οι κλιματικές αλλαγές; Επιστήμονες προβλέπουν την ακριβή χρονολογία Εκτύπωση E-mail
14.10.13

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της φαίνεται στον περισσότερο κόσμο ως ένα φαινόμενο μακρινό, που δεν τους αγγίζει. Ωστόσο πρόσφατη έρευνα, ανατρέπει τις θεωρίες, επισημαίνοντας την ακριβή χρονολογία που θα ξεκινήσουν οι τρομακτικές συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής σε κάθε χώρα.

Ο Καμίλο Μόρα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και οι συνεργάτες του, συνδύασαν τα δεδομένα από 39 διαφορετικά κλιματικά μοντέλα και δημιούργησαν ένα χρονοδιάγραμμα κλιματικών αλλαγών για κάθε σημείο στη Γη.

Παράλληλα με τη μελέτη τους, οι ερευνητές δημοσίευσαν ένα διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν το χρόνο της αναχώρησης του κλίματος σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα γίνουν αισθητές πρώτα στη Νέα Γουινέα, όπου μέχρι το 2020 το κλίμα της θα αλλάξει τόσο πολύ, ώστε η ψυχρότερη μέρα της περιοχής θα είναι ουσιαστικά πιο θερμή απ' ότι έχει βιώσει μέχρι σήμερα.

Γενικά οι τροπικές περιοχές, όπως εξηγούν οι ερευνητές, θα επηρρεαστούν 15 χρόνια νωρίτερα απ' ότι ο υπόλοιπος πλανήτης, ενώ η «μπάλα» της κλιματικής αλλαγής παίρνει και την Τζαμάϊκα όπου οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές ήδη από το 2023.

Παράλληλα, αν η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον το 2047 θα βιώσουν επίσης σοβαρές κλιματικές αλλαγές, με θερμοκρασίες υψηλότερες από οτιδήποτε είχαν δει τα τελευταία 150 χρόνια.

Η μελέτη πιάνει και τη Μεσόγειο, αφού το 2047, θα ανέβει κάθετα η θερμοκρασία και στην Αγκυρα πρωτεύουσα της γειτονικής Τουρκίας, ενώ θα επηρεαστεί ακόμα και η Καμπάλα στην Ουγκάντα.

 


www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8059&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote