Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Ομπάμα ανακοίνωσε επισήμως ότι επέλεξε την Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Fed
Ο Ομπάμα ανακοίνωσε επισήμως ότι επέλεξε την Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Fed Εκτύπωση E-mail
10.10.13

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ότι επέλεξε την Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Fed, σημειώνοντας ότι η νυν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει αποδείξει τις ηγετικές της ικανότητες και γνωρίζει πως να επιτυγχάνει την συναίνεση κατά την διεύθυνση της διπλής εντολής που έχει η Fed, η οποία συνίσταται στον έλεγχο του πληθωρισμού και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εξήρε επίσης τον νυν πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο. Ο Ομπάμα κάλεσε παράλληλα την Γερουσία να επικυρώσει τον διορισμό της Γέλεν το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι είναι «εξαιρετικά εξειδικευμένη» για τη θέση αυτή. Αν επικυρωθεί ο διορισμός της, η Γέλεν θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Fed.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπερνάνκι μια φωνή σοφίας σε μια εποχή αστάθειας της αγοράς και σημείωσε ότι βοήθησε στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισαν έπειτα από την «Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

«Η Τζάνετ Γέλεν είναι μια, αν όχι η πιο, ειδικευμένη υποψήφια για την θέση αυτή βάσει πάντοτε της εμπειρίας της και των διαπιστευτηρίων της», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Ο Λευκός Οίκος αναμένει ότι η Γερουσία, η οποία θα πρέπει να επικυρώσει τον διορισμό της, θα εξετάσει τα προσόντα της και θα προχωρήσει ταχέως στον διορισμό της, κατέληξε ο Κάρνεϊ.

Ωστόσο ο εξέχων Ρεπουμπλικάνος της Γερουσίας Τζον Κόρνιν εξέφρασε απόψε έντονες επιφυλάξεις για τον διορισμό της Γέλεν, σηματοδοτώντας δυνάμει μια σημαντική αντίθεση στην επιβεβαίωσή του. «Η κα Γέλεν ανήκει στην φιλελεύθερη σχολή σκέψης βάσει της οποίας ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε τις δημοσιονομικές προκλήσεις του έθνους μας είναι να ρίξουμε περισσότερα χρήματα σε αυτές», δήλωσε ο Τεξανός Γερουσιαστής Τζον Κόρνιν. «Αυτή η εμμονή με τα κίνητρα είναι ο λόγος που το έθνος βρίσκεται σήμερα σε αυτήν την δημοσιονομική συμφορά και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι έναν ηγέτη στο τιμόνι της Fed που να στοχεύει σε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, η οποία βλάπτει την οικονομία μας», υπογραμμίζει ο Κόρνιν σε ανακοίνωσή του.

Οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα ελέγχουν τις 54 από τις 100 έδρες της Γερουσίας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8049&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote