Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς από το Ισραήλ: «Θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου»
Σαμαράς από το Ισραήλ: «Θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» Εκτύπωση E-mail
09.10.13

«Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό, θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» διακήρυξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «νεοναζιστικό κόμμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα» και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί, και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».

«Θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία στη γενέτειρά της» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σ. Πέρες συνεχάρη τον Α.Σαμαρά για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού στη χώρα μας λέγοντας ότι καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν της ιστορία της δημοκρατικής χώρας.

Τον συνεχάρη όμως και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο. Κατά τη συνάντηση στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος του απέδωσε τα διάσημα και τον μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε «καταλλαγή, ειρήνη και αγάπη και ευχήθηκε στον Πατριάρχη δύναμη για να συνεχίσει το έργο του», σημειώνοντας ότι «είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη, ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος».

Στη διαδρομή του από το Πατριαρχείο μέχρι τον Ιερό Ναό του Πανάγιου Τάφου υπήρχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει τον αγώνα του.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8047&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote