Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αγνοούνται ακόμα 200 λαθρομετανάστες
Αγνοούνται ακόμα 200 λαθρομετανάστες Εκτύπωση E-mail
06.10.13

Στο «νεκροταφείο των μεταναστών», όπως χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος τη Λαμπεντούζα, μετά το ναυάγιο με λαθρομετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία, έχουν χάσει τη ζωή τους 111 άνθρωποι, 155 είναι οι επιζώντες, ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει κι άλλο, καθώς 200 ακόμα αγνοούνται.

Οι 6.000 κάτοικοι του νησιού, αν και συνηθισμένοι στην υποδοχή απελπισμένων λαθρομεταναστών, έχουν σοκαριστεί από τις σκηνές φρίκης που έζησαν: «Το πιο σκληρό είναι να βλέπεις τα πτώματα των παιδιών. Δεν είχαν καμία ελπίδα να σωθούν... δεν παίρνει πολλή ώρα να πεθάνει κανείς μέσα στα κύματα και το κρύο», εξηγεί ο Πιέτρο Μπαρτόλο, ο γιατρός του νησιού.

Στην τραγωδία αναφέρθηκε και ο Πάπας Φραγκίσκος από την Ασίζη, την οποία επισκέφτηκε χθες, καταγγέλλοντας την «αδιαφορία απέναντι σ' αυτούς που διαφεύγουν από τη σκλαβιά, την πείνα, για να βρουν την ελευθερία και βρίσκουν τον θάνατο, όπως χθες στη Λαμπεντούζα».

Στο μεταξύ, εντείνεται η πίεση που ασκεί η Ιταλία στην ΕΕ για περισσότερη βοήθεια σε ό,τι αφορά τους λαθρομετανάστες. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντζελίνο Αλφάνο εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει η Ιταλία να επεκτείνει τις περιπολίες της «πέραν των χωρικών υδάτων της».

Από την πλευρά της, η υπουργός Μετανάστευσης Σεσίλ Κιένγκε, η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας, ζήτησε να δημιουργηθούν «ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να καταστούν ασφαλέστεροι αυτοί οι διάπλοι από τους οποίους κερδοσκοπούν εγκληματικές οργανώσεις».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8039&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote