Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι
Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι Εκτύπωση E-mail
04.10.13

«Οσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Προσέθεσε δε ότι σε ό,τι αφορά τη ΧΑ «όλα γίνονται με βάση τον νόμο».

Οι κ. Μπάιντεν και Σαμαράς συζήτησαν μεταξύ άλλων και θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ενέργειας και τονίστηκε ότι η χώρα μας είναι στην πρώτη γραμμή και είναι σταθερή σε ένα περιβάλλον αστάθειας.

Το θέμα της ναζιστικής οργάνωσης τέθηκε στη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο και ο κ. Μπάιντεν συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησής του στο θέμα αυτό.

«Η Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, «βρίσκεται στον δρόμο της σταθερότητας. Θεωρείται προπύργιο σταθερότητας. Αυτό ενισχύσαμε με τις επαφές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Δεν έχει ξαναγίνει. Η εικόνα δεν είναι η ίδια όπως πριν δύο εβδομάδες».

Συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Είμαστε Δημοκρατία. Η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Οσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και όσοι παραβιάζουν τον νόμο αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Ολα γίνονται με βάση τον νόμο και η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και δημοκρατική ομαλότητα».

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, έγινε γνωστό ότι «το κλίμα ήταν πολύ καλό και έγινε μία πολύ καλή συζήτηση». Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα των οικονομικών θεμάτων, μίλησε για τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, ειδικά στην αναμενόμενη θετική εξέλιξη για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Εκανε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο ενημέρωση για τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως και το θέμα των ελληνικών τραπεζών. Και ως συνέχεια της συζήτησης του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον περασμένο Αύγουστο, αποφασίστηκε η μετάβαση στην Ελλάδα της υπουργού Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών που θα συνοδεύεται από Αμερικανούς επιχειρηματίες. Η ελληνική πλευρά θεωρεί την επίσκεψη ως «επίσημη συμπαράσταση για την ανάπτυξη».

Οι κ. Μπάιντεν και Σαμαράς συζήτησαν επίσης θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ενέργειας, και τονίστηκε ότι η χώρα μας είναι στην πρώτη γραμμή και είναι σταθερή σε ένα περιβάλλον αστάθειας.

Η λαθρομετανάστευση
Αποφασίστηκε να κληθεί στην Ουάσιγκτον ομάδα ανώτερων αξιωματούχων για να ασχοληθεί με τον έλεγχο και την προστασία των συνόρων και τη λαθρομετανάστευση. Ειπώθηκε στη συνάντηση ότι «οι παράνομοι στην Ελλάδα είναι όσοι και οι άνεργοι».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν και σε επίπεδο εκπαίδευσης και σε επίπεδο εξοπλισμού.

Ο κ. Σαμαράς παρέδωσε στον κ. Μπάιντεν μία αναφορά που ετοίμασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και η οποία αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπάιντεν για την επίσκεψή του στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Συζήτησαν επίσης το Κυπριακό και τις προσπάθειες του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Επαναφέρει τη θεωρία των «δύο άκρων»

Τη «θεωρία των δύο άκρων» επαναφέρει -εμμέσως πλην σαφώς- ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Χρ. Λαζαρίδης τελούν εν γνώσει του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του χθες στην Ουάσιγκτον σε εκδήλωση του «Peterson Institute for International Economics», ο πρωθυπουργός, αφού επεσήμανε ότι ο εξτρεμισμός θα συντριβεί και ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν την πολιτική βούληση να το πράξουν, συνέδεσε την οικονομική κρίση με την ενίσχυση του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού. Θα πρέπει, σημείωσε, να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Από τη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει κάτι περισσότερο, αλλά είναι σαφές ότι η θεωρία των δύο άκρων αποσύρθηκε από την κυβέρνηση για λίγο καιρό και τώρα σιγά σιγά επανέρχεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε μιλήσει για το θέμα από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα τη θέση αυτή υπερασπίστηκε και ο στενότατος συνεργάτης του κ. Χρ. Λαζαρίδης. Εκείνη την περίοδο είχαν διαφοροποιηθεί στελέχη της ΝΔ όπως είναι η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος αλλά και ο κ. Ν. Κακλαμάνης. Στον αντίποδα, είχαν «κινηθεί» οι κ. Μιχελάκης και Βορίδης. Ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να αποφύγει την εσωτερική σύγκρουση, η οποία δεν θα βοηθούσε σε τίποτε, είχε ζητήσει από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους. συναντηση με Μπάιντεν

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8035&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote