Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην Αγκυρα 18 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός
Στην Αγκυρα 18 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Εκτύπωση E-mail
20.11.07
Ο «κύβος ερρίφθη» χθες στα Ίψαλα της Τουρκίας και αποφασίστηκε επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στις 18 Ιανουαρίου στη γειτονική χώρα. Αυτό αποτέλεσε το επιστέγασμα σύντομης συνάντησης μεταξύ του κ. Καραμανλή και του Τούρκου ομόλογου του, κ. Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου χθες στην περιοχή του Έβρου. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία θα καθοριστούν στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, οπότε και αναμένεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν.

Στην εικοσάλεπτη χθεσινή συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν δεν υπήρξε ατζέντα, αλλά στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν διμερή θέματα, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η σημασία της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μήνυμα
Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να αποστείλει μήνυμα στη γειτονική χώρα όσον α φορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της. «Υποστηρίζουμε σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και ανυπόκριτη: Όπως ισχύει, για κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και για τη χώρα σας, η πλήρης συμμόρφωση στα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα θα σημαίνει και την πλήρη ένταξή σας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει πως «θέλω, με την ευκαιρία αυτή, απευθυνόμενος στους Τούρκους γείτονές μας, να βεβαιώσω, άλλη μια φορά, ότι η Ελλάδα -η κυβέρνηση, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες- επιδιώκουμε σχέσεις καλής γειτονίας, σχέσεις συνεργασίας, σχέσεις διαρκούς προσέγγισης των δύο λαών. Εργαζόμαστε με ευθύνη για τις σημερινές, αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων στα Ίψαλα της Τουρκίας, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ακόμη ότι «μπορούμε να σχεδιάζουμε δράσεις και να πραγματοποιούμε έργα που συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος». Στο περιθώριο της χθεσινής τελετής εγκαινίων έγινε και ολιγόλεπτη συνάντηση μεταξύ του κ. Καραμανλή και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχμέτ Αλίγιεφ.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην τελετή παρέστη και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Σ. Μπόντμαν.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=803&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote